Οι Ναυτοπρόσκοποι Διονύσου κατέλαβαν την 5η θέση στη Regatta των Σπετσών, με το σκάφος “Άγιος Νικόλαος”

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση των Nαυτοπροσκόπων στο facebook.

“Ναυτοπροσκοπικο Σκάφος: Άγιος Νικόλαος 031 |

«Ημερολόγιο Καταστρώματος»

Τοποθεσία:
37°16’28″Β, 23°9’37″Α | Spetses Classic Regatta

Ημερομηνία: 27-30 Ιουνίου 2019

Δανάη, Νεφέλη, Μανώλης, Θοδωρής, Σωτήρης, Γιώργος, Αντώνης, Άγγελος, Κωστής, Δημήτρης, Νίκος και Αλέξανδρος ή στα «ναυτικά» Saint Nicholas Sailing Team και στα «διαδικτυακά» #StNicholas031 αφήνουν τη καθημερινότητα στην άκρη και βάζουν πλώρη για τη Regatta 2019 του Yacht Club of Greece !

Ο αγώνας ξεκινάει πάντα από τη στεριά!

Εξεταστικές, δουλειές, διάβασμα… Υποχρεώσεις που αφήνουν όλοι για λίγο στην άκρη, περατώνουν τη συντήρηση του σκάφους, βιράρουν τη Ναυτοπροσκοπική πατιέρα, φοράνε τα χαρακτηριστικά λαχανί, τη «πειρατική τους διάθεση» και συμμετέχουν στη Regatta.

Στη φετινή Regatta μετά από εννέα ιστιοδρομίες το σκάφος κέρδισε την 5η θέση στη γενική κατάταξη, σημειώνοντας πολύ καλή εμφάνιση την πρώτη ημέρα κερδίζοντας τη 1η, 2η και 3η θέση στις τρεις ιστιοδρομίες.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως οι αγώνες αποτέλεσαν μια περιπετειώδη αφορμή για ιστιοπλοΐα σε απαιτητικές συνθήκες στις οποίες γνωρίσαμε ακόμα καλύτερα την ομάδα μας, το σκάφος και τα όρια του και έτσι το ναυτοπροσκοπικό παιχνίδι έγινε ακόμα πιο όμορφο και ελκυστικό!

Σημείο αναφοράς στη Regatta έγινε για εμάς το σκάφος Foiling Nacra 17 της Σοφίας Μπεκατώρου και του Μιχάλη Πατενιώτη Team Airborn Hellas !

Γνωρίζαμε για τους άθλους της Σοφίας με τα δυο Ολυμπιακά μετάλλια στην ιστιοπλοΐα και την κατάκτηση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος από το Μιχάλη. Αλλά στις Σπέτσες έγινε και κάτι άλλο, μυθικό στα μάτια μας! Ταξίδεψαν το σκάφος τους από την Αθήνα στις Σπέτσες σε μόλις 4,5 ώρες και μάλιστα σε κάποια σημεία συνάντησαν κύμα ύψους 1,5 μέτρου. Με αυτό το σκάφος είχαμε τη τιμή και τη χαρά να αρμενίσουμε για λίγο και εμείς!
Μία εμπειρία μοναδική που δε θα ξεχασουμε ποτέ!

Και “αν” αναρωτιέστε γιατί στη Regatta των Σπετσών…  ; Η Regatta ξεκίνησε για εμάς πριν κάποια χρόνια ως ένας υπέροχος αγώνας, ιστιοδρομίες με Φιλους, παράλληλοι πλόες με υπέροχα μεγάλα σκάφη, παραδοσιακά σκαριά που βλέπαμε μόνο σε εικόνες από το εξωτερικό ή σε πίνακες της Επανάστασης! Πλέον όμως η συμμετοχή έχει μετατραπεί στην πιο όμορφη εκδοχή εκπλήρωσης του Καθηκοντος !

Καθήκοντος για τη Τιμή στη Ναυτική μας Ιστορία, για την απόκτηση καλύτερης γνώσης της Ναυτικής μας Παράδοσης και Κληρονομίας και για τη βελτίωση της Ναυτικής μας Τεχνικής !

Till next year !

Σας Ευχαριστούμε όλους !

Ευχαριστούμε Πάνο, Λίζα, Ηλία, Αλέξανδρε, Στρατή, Αντώνη, Γιώργο, Μανώλη, Μαρία, Σοφία, Μιχάλη, Βιργινία, Κώστα, Μαρίνα,…,Νίκο!”

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ