Σοφία Ζαχαράκη: Στεγαστικό Επίδομα και για τους Σπουδαστές των Δημόσιων ΙΕΚ

Μετά από συντονισμό ενεργειών της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, το Υπουργείο Τουρισμού παρέχει για πρώτη φορά στεγαστικό επίδομα στους σπουδαστές των ΙΕΚ  στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους.

Ειδικότερα, με νέα ΚΥΑ που υπογράφηκε, προβλέπεται η χορήγηση στεγαστικού επιδόματος και στους/στις καταρτιζόμενους/νες των δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του Υπουργείου Τουρισμού.

Οι αιτήσεις των δικαιούχων καταρτιζομένων και των δικαιούχων ξεκίνησαν ήδη, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Αυγούστου 2022, ημερομηνία λήξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το ετήσιο στεγαστικό επίδομα χορηγείται ήδη στους σπουδαστές των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ)  και πλέον επεκτείνονται οι δικαιούχοι του με προσθήκη και των καταρτιζόμενων των ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού.

Η επίτευξη της χορήγησης του στεγαστικού επιδόματος στους/στις καταρτιζόμενους/ες των ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού συνιστά ένα σημαντικό βήμα στην προσέλκυση υποψηφίων καταρτιζόμενων και είναι ενδεικτική της προσπάθειας που καταβάλει το Υπουργείο Τουρισμού για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ΙΕΚ Τουριστικής Εκπαίδευσης υπό την αρμοδιότητα του.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ