Σταθερή και αδιαπραγμάτευτη η θέση του Δήμου Διονύσου κατά της εγκατάστασης διοδίων

Ο Δήμος Διονύσου ενόψει της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, την Τετάρτη 3 Ιουνίου, αναφορικά με την έγκριση ή μη της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα έργα εγκατάστασης διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης, παραμένει αταλάντευτα στη διατυπωμένη θέση του ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ. Η θέση αυτή είναι διαχρονική, εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον των πολιτών, ανεξάρτητα από πολιτικές παρατάξεις και πρόσωπα.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης σε χθεσινή εκδήλωση της Διαδημοτικής Επιτροπής κατά της εγκατάστασης διοδίων, που πραγματοποιήθηκε  στο Ζάννειο στη Δροσιά, παρουσία αντιδημάρχων των Δήμου Διονύσου και Κηφισιάς, περιφερειακών, δημοτικών και τοπικών συμβούλων καθώς και εκπροσώπων παρατάξεων και συλλόγων, ξεκαθάρισε τη θέση του Δήμου Διονύσου που είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη:

– ΟΧΙ στα διόδια κάθε μορφής, πλευρικά, μετωπικά ή ηλεκτρονικά. Ειδικά μάλιστα τη στιγμή που δεν έχουν πραγματοποιηθεί έργα εναλλακτικής κυκλοφορίας.

– ΝΑΙ στην τροποποίηση του Νόμου 3555/2007 [ΦΕΚ 81/Α/16-4-2007 – Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης, Κατασκευής, Χρηματοδότησης, Λειτουργίας, Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Αυτοκινητοδρόμου «Ιονία Οδός» από Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα, ΠΑΘΕ Αθήνα (Α/Κ Μεταμόρφωσης) – Μαλιακός (Σκάρφεια) και Συνδετηρίου Κλάδου του ΠΑΘΕ Σχηματάρι – Χαλκίδα και λοιπές διατάξεις] προκειμένου να αποτραπεί η εγκατάσταση διοδίων στους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης και να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

– Ο Δήμος Διονύσου εξακολουθεί να ελπίζει σε θετική έκβαση, τόσο αναφορικά με το αυριανό Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδοτικού χαρακτήρα όσο και τις οριστικές αποφάσεις του αρμόδιου Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή όμως επαγρυπνεί και είναι αποφασισμένος, σε τυχόν αρνητική εξέλιξη, να αγωνιστεί με κάθε τρόπο, ακόμη και μέσω δυναμικών κινητοποιήσεων με όμορους Δήμους, προκειμένου να αποτραπεί το σχέδιο εγκατάστασης διοδίων.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ