Στέλιος Κοροβέσης: Η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν υιοθέτησε καμία από τις 5 βασικές προτάσεις της “Δύναμης Ζωής”

Διαβάστε τι αναφέρει σε τοποθέτησή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και πρώην Δήμαρχος Αγίου Στεφάνου Στέλιος Κοροβέσης.

Με αφορμή τη συζήτηση για κάποια τελευταία γεγονότα, θα ήθελα να ενημερώσω για το ποιες ήταν συνοπτικά οι (κυριότερες) και έγκαιρα κατατεθειμένες προτάσεις της “Δύναμης Ζωής” για τον Κορωνοϊό:

1- “Περιφερειακό Κέντρο Δειγματοληψιών”. Για μοριακά τεστ με πρόσληψη, και μάλιστα ανά Περιφερειακή Ενότητα, του απαραίτητου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών), για υπηρεσίες ακόμα και κατ οίκον. Με επεξεργασία των δειγμάτων βάσει προγραμματικών συμβάσεων με την Ιατρική Σχολή και τα δημόσια εργαστήρια που διαθέτουν ανάλογες υποδομές.

2- Κατεπείγουσα διαδικασία ενίσχυσης, με τη πρόσληψη του αναγκαίου εξειδικευμένου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών. ψυχολόγων, εποπτών υγείας), για Συμβουλευτική, Ψυχολογική και Κοινωνική υποστήριξη, ευπαθών ατόμων και ομάδων.

3- Προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού εποπτών Λαϊκών Αγορών για κάλυψη όλων των Λαϊκών Αγορών της Αττικής.

4- Ενίσχυση των ευάλωτων Κοινωνικών ομάδων με τη συνέχιση των προγραμμάτων που είχαν ενεργοποιηθεί από τη διακυβέρνηση της “Δύναμης Ζωής”, όπως “Ρεύμα για όλους”, “Κουπόνια Λαϊκών Αγορών” κλπ,

5- Μετά τη χαλάρωση και το τέλος της περιπέτειας προγραμματισμός πολιτιστικών δράσεων επανένταξης και ενίσχυση σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, του Κοινωνικού τουρισμού.

ΥΓ
1- Βάση των ισχυόντων αλλά και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, όλες οι προηγούμενες δράσεις μπορούσαν να γίνουν,
2- Οι πάρα πάνω κοστολογημένες και απολύτως υλοποιήσιμες δράσεις , που αφορούσαν συνολικά 500 άμεσες προσλήψεις αλλά και οι λοιπές πρωτοβουλίες, θα καλύπτονταν στο σύνολό τους, από τον τακτικό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής.
3- Από αυτά σχεδόν τίποτα δεν υιοθετήθηκε.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ