Συναντήσεις για την πολιτική προστασία, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Διονύσου και των 5 Κλιμακίων Εθελοντών

Την Πέμπτη 24-10-2019 πραγματοποιήθηκε στην Παλλήνη συνεδρίαση του Συντονιστικού  Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Αττικής, με τη  συμμετοχή του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου Θανάση Κρητικού. Στη συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκε απολογισμός της τρέχουσας αντιπυρικής  περιόδου καθώς  και προγραμματισμός αναφορικά με τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας εν’όψει  της χειμερινής περιόδου (εκχιονισμός, αλατοδιανομή). Από πλευράς του Δήμου Διονύσου υποβλήθηκαν συγκεκριμένες  προτάσεις, που  αφορούν στην αναμόρφωση του υφιστάμενου  πλαισίου Πολιτικής Προστασίας & Εθελοντισμού, με αφορμή το επικείμενο Νομοσχέδιο που θα  τεθεί προς  διαβούλευση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον επόμενο μήνα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε  συνάντηση  της  Πολιτικής  Προστασίας  του  Δήμου  Διονύσου. Σ’ αυτήν συμμετείχαν:

α) Ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Κρητικός,

β) Ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Χρήστος  Πέππας,

γ) Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Αγγελίδης,

δ) Ο Υπεύθυνος του  Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Απόλλων Κούνης,

καθώς και οι εκπρόσωποι των  Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που εδρεύουν  και δραστηριοποιούνται στο Δήμο Διονύσου:

– Κωνσταντίνος Σιούλης, Πρόεδρος  των  Ε.Δ.Δ.Δ. (Κλιμάκιο Ροδόπολης)

– Γεώργιος Μαλατάντης, Αντιπρόεδρος του ΣΕΠΠΑΣ (Κλιμάκιο Αγίου Στεφάνου)

– Σταμάτης Μπονόβας, Πρόεδρος του ΣΠΠΕΚ (Κλιμάκιο Κρυονερίου)

– Σάββας Τσακουμάκης, Πρόεδρος του ΣΕΠΠΑΝ (Κλιμάκιο Άνοιξης)

– Δημήτρης Πιτιανούδης, Πρόεδρος του ΣΕΠΠΔΚΔ (Πυρασφάλεια Διονύσου)

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα που απασχολούν τις εθελοντικές  οργανώσεις  καθώς και το πλαίσιο δράσης εν όψει της χειμερινής περιόδου. Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη  βαρύτητα στην  ασφάλεια τόσο των εθελοντών, όσο και των πολιτών, κατά τη διάρκεια  των  πυροσβεστικών επιχειρήσεων, ενώ έγινε αναφορά στην ανάγκη ενημέρωσης των  πολιτών, στο πλαίσιο της λήψης συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων ανά  είδος  κινδύνου (πυρκαγιά, πλημμύρα, σεισμός, χιονόπτωση, παγετός κ.α.)

Τέλος, αποτυπώθηκε η διάθεση και δέσμευση του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη να παρέμβει με σκοπό την  επίλυση  των  ζητημάτων που τέθηκαν,  παράλληλα με την ενίσχυση  του  υφιστάμενου μηχανισμού  Πολιτικής  Προστασίας.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ