Τι συμβαίνει με τα απορριμματοφόρα του Δήμου Διονύσου ;

Από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα καταγγέλλουν εργαζόμενοι στην ηλεκτρονική εφημερίδα “Οδός Διονύσου”, με αφορμή ατύχημα σε ελαττωματικό απορριμματοφόρο, του οποίου άνοιξε λόγω βλάβης η πίσω πόρτα. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα, για το εν λόγω απορριμματοφόρο δαπανήθηκαν για συντήρηση, μέσα στο 2019, τουλάχιστον 5.000 ευρώ… 

(Αναδημοσίευση από το odosdionysou.gr)

Επικίνδυνα τα απορριμματοφόρα, λένε οι εργαζόμενοι του Δήμου

Στο 90% των 11 απορριμματοφόρων του Δήμου Διονύσου, δεν λειτουργούν τα συστήματα ασφαλείας. Αυτό καταγγέλλουν στην Οδό Διονύσου εργαζόμενοι, μέλη του Σωματείου, με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα, που σημειώθηκε στο απορριμματοφόρο με αριθμό πινακίδων KHI 6566 στη διάρκεια του δρομολογίου αποκομιδής στην περιοχή της Ροδόπολης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο συγκεκριμένο όχημα δεν λειτουργεί κανένα σύστημα ασφαλείας, παρόλο που η μέριμνα θα έπρεπε να είναι μείζονος σημασίας για την κάθε Δημοτική Αρχή, μια που “μιλάμε για την υγιεινή, την προστασία και την ασφάλειά μας”, τονίζουν οι ίδιοι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τις περιγραφές τους, την ώρα που ο οδηγός του ελαττωματικού απορριμματοφόρου, που βρισκόταν εν στάσει, πήγε να σηκώσει (σ.σ. χειροκίνητα, γιατί το αυτόματο σύστημα δεν λειτουργούσε) τον κάδο απορριμμάτων, άνοιξε η πίσω πόρτα του οχήματος, με αποτέλεσμα να αδειάσουν τα σκουπίδια, ακριβώς σαν να τα εναπόθετε στη χωματερή.

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν πως μόνο από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, μια που το ατύχημα θα μπορούσε να συμβεί εν κινήσει, όταν δηλαδή εκατέρωθεν της πόρτας στέκονται συνάδελφοί τους, που θα κινδύνευαν με σοβαρότατο τραυματισμό.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο όχημα μέσα στο 2019 έχει πάει τουλάχιστον δυο φορές στο συνεργείο, με κόστος άνω των 5000 ευρώ, όπως αποδεικνύουν και τα πρωτόκολλα επισκευής και συντήρησης για το στόλο του Δήμου, που περνούν για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ρεπορτάζ: Μαρία Χαζάπη

Πηγή: odosdionysou.gr

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ