Δεν υπήρξε απαρτία στην κατεπείγουσα συνεδρίαση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού – Κοινή Ανακοίνωση των 3 παρατάξεων της μειοψηφίας

ΤΗ Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 18:00 Μ.Μ. Η ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ
Τη Μεγάλη Τετάρτη στις 18:00 μ.μ. θα επαναληφθεί η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Μετά το τέλος της συνεδρίασης για τη λογοδοσία, σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε από την αίθουσα, ενώ δεν έδωσαν το “παρών” και βασικά στελέχη της Δημοτικής Αρχής, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει απαρτία (12 μόλις παρόντες). Οι 3 παρατάξεις της μειοψηφίας εξέδωσαν Κοινό Δελτίο Τύπου, το οποίο ακολουθεί.


ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ 30ης/4/2024 ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας, η Δημοτική Αρχή Διονύσου (βλέπε Δήμαρχος) αποφάσισε χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση να συγκαλέσει Κατεπείγουσα Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (12η/2024) με 4 θέματα, για την Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 και ώρα 19:00, μόλις μία μόλις ώρα αμέσως μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Λογοδοσίας!!

Καταρχάς, είναι εντυπωσιακό ότι η Διοίκηση του Δήμου παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι η 2η συνεδρίαση Λογοδοσίας που προβλέπει ο νόμος θα είναι μια τυπική, άνευ ουσίας, διαδικασία αφού, πέρα από τα διαδικαστικά της συνεδρίασης, προγραμματίζει λιγότερο από 1 ώρα για την εκφώνηση δέκα σημαντικών ερωτήσεων και των αντίστοιχων απαντήσεων!

Είναι προφανές ότι κανένα από τα 4 θέματα δεν δικαιολογεί την κατεπείγουσα σύγκληση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Προφανώς, μετά από τα όσα συνέβησαν στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής (όπου η αναμόρφωση του προϋπολογισμού ψηφίστηκε μόνο από την ίδια την Δήμαρχο και καταψηφίστηκε από 8 μέλη της Επιτροπής, τα 3 προερχόμενα από την αντιπολίτευση και τα 5 προερχόμενα από την διοικούσα παράταξη(!), η κα Δήμαρχος επιδιώκει να περάσει άρον-άρον και από το Δημοτικό Συμβούλιο την ουσιαστικά απορριφθείσα αναθεώρηση!

Η κάθε Παράταξη της μειοψηφίας έχει καταθέσει κατά το προηγούμενο διάστημα προτάσεις για την λειτουργία του Δήμου και την ορθολογική διαχείριση των οικονομικών του.

Στο πλαίσιο αυτό των επιλογών της διοίκησης του Δήμου είναι και η σημερινή «κατεπείγουσα» συνεδρίαση με σκοπό την μη συζήτηση, αλλά την έγκριση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, έστω και με ελάχιστους ψήφους, με βάση το νόμο περί Κυβερνησιμότητας.

Υπό τις συνθήκες αυτές δηλώνουμε ότι δεν θα παραστούμε στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι απλώς ως διαμαρτυρία για τις διαδικασίες που έχει επιλέξει η διοίκηση του Δήμου, αλλά και για ουσιαστικούς λόγους, όπως η μη ανταπόκριση της διοίκησης στις προτάσεις μας και ιδίως, όπως και πάλι επισημαίνουμε, του ζητήματος της ορθολογικής διαχείρισης των οικονομικών.

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ
ΕΥΠΟΛΙΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΝΕΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΣ