ΕΥΠΟΛΙΣ: Επιμένει σε ανεξάρτητα τοπικά ψηφοδέλτια από την “Κοινωνία των Πολιτών”

Εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση από εκπροσώπους συλλόγων, φορέων ή ενεργούς πολίτες, ο συνδυασμός θα συγκροτήσει τοπικά ψηφοδέλτια κατά περίπτωση. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Η παράταξη “Εύπολις-Συνεργασία Δημοτών Διονύσου”, μετά από σοβαρή εσωτερική διαβούλευση, συνεπής στις προτάσεις της προς τους άλλους συνδυασμούς, για τα τοπικά ψηφοδέλτια, επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει δημοκρατικό «άνοιγμα» στην Κοινωνία των Πολιτών και στους ενεργούς κατοίκους των 7 Κοινοτήτων. Ανεξάρτητα ψηφοδέλτια σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, λοιπόν, με στόχο να συμμετάσχουν σε αυτά ικανοί δημότες και σε συνεργασία μεταξύ τους να συμβάλουμε όλοι μαζί στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Απευθύνουμε το λόγο στους κατοίκους που ενδιαφέρονται ουσιαστικά. Θέλουμε να δώσουμε την τοπική διαχείριση στους ίδιους τους πολίτες, χωρίς εξαρτήσεις από τις παρατάξεις που θα εκπροσωπηθούν στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν βλέπουμε τα τοπικά συμβούλια ως φέουδο, ούτε ως εκτελεστικό βραχίονα, αλλά ως μια αυτόνομη πολιτική οντότητα που θα συμβάλει στην προκοπή του τόπου τους.

Θα σταλεί άμεσα στους φορείς της κοινωνίας των πολιτών (σύλλογοι, οργανώσεις κ.α.) πρόσκληση για τη στελέχωση των τοπικών ψηφοδελτίων, χωρίς κανένα προαπαιτούμενο, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς τη χρήση του λογότυπου “Εύπολις” στο σήμα του ψηφοδελτίου, με μόνη δέσμευση τη δημοκρατική και δεοντολογική συμπεριφορά και την, ήδη, αποδεδειγμένη διάθεση τους για συμμετοχή και προσφορά στην τοπική κοινωνία.

ΕΑν η ανταπόκριση των τοπικών κοινωνιών δεν είναι η αναμενόμενη, τότε θα καταρτίσουμε τοπικά ψηφοδέλτια κατά περίπτωση.

Για την Συντονιστική Επιτροπή
“Εύπολις-Συνεργασία Δημοτών Διονύσου”

Κωστής Κουριδάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου

Comments (0)
Add Comment