Συνάντηση της Κ.Μαϊχόσογλου με Β.Κικίλια και Ε.Τουρνά, με θέμα την ενίσχυση του Δήμου Διονύσου στον τομέα πολιτικής προστασίας

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαϊχόσογλου, συναντήθηκε με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλη Κικίλια, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο μας, παρουσία και του κ. Ευάγγελου Τουρνά, Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η κα. Μαϊχόσογλου κατέθεσε τον φάκελο αναφορικά με τα καίρια ζητήματα που αφορούν το Δήμο Διονύσου. Επισημάνθηκαν οι ιδιαιτερότητες των περιοχών μας καθώς και τα προβλήματα στελέχωσης της συγκεκριμένης υπηρεσίας, καταγράφηκαν τα επιχειρησιακά μέσα που διαθέτει ο Δήμος στο έργο της πρόληψης, ενώ εξήρε το έργο που επιτελείται από τους εθελοντές πυροσβέστες.

Ο κ. Κικίλιας συμφώνησε απόλυτα με την πρόταση της πιο στενής συνεργασίας Δήμου και Υπουργείου, που θα έχει ως αποτέλεσμα την πιο αποτελεσματική και άμεση ανταπόκριση σε έκτακτες καταστάσεις.

«Από την πρώτη μέρα της θητείας μας εργαζόμαστε αδιάλειπτα για την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών και βεβαίως του φυσικού περιβάλλοντος», ανέφερε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος Διονύσου και εξήγησε:

«Αν διατηρηθεί η ενότητα και ο βέλτιστος συντονισμός μεταξύ των Δήμων, της Περιφέρειας, του Υπουργείου και κατ’ επέκταση των πολιτών, θα έχουμε τις απαραίτητες δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενες επιπτώσεις από τα συχνά, πλέον, ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ομολογώ, ότι ο Υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, ανταποκρίθηκε τάχιστα στο αίτημά μας για μια ειλικρινή, εποικοδομητική αλλά και ουσιαστική συζήτηση για το ευαίσθητο τομέα της Πολιτικής Προστασίας και γι’ αυτό τον ευχαριστώ θερμά. Είμαι πεπεισμένη ότι η υιοθέτηση μιας προσέγγισης, που θα στηρίζεται στο τρίπτυχο της πρόληψης, προετοιμασίας και της ανθεκτικότητας θα φέρει αποτελέσματα. Πρωτίστως, όμως, πρέπει ν’ ακολουθήσουμε το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει…»

Γραφείο Τύπου Δήμου Διονύσου