Αχιλλέας Χάιτας: O Αγιοστεφανιώτης μαθητής του ΕΠΑΛ Διονύσου που θα βρεθεί με υποτροφία στη Νορβηγία για την κατασκευή… Πυραύλου!

Δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν με τα επιτεύγματά τους οι μαθητές του Δήμου Διονύσου, οι οποίοι επιβεβαιώνουν στην πράξη την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στα σχολεία της περιοχής μας.

Σε συνέχεια των διακρίσεων στη Ρομποτική από μαθητές δύο σχολείων (ΕΠΑΛ Διονύσου «Ζήνων» και Γυμνάσιο Δροσιάς) ένας ακόμη ταλαντούχος μαθητής, ο Αχιλλέας Χάιτας, πρόσφατα έγινε δεκτός μέσω υποτροφίας στο European Space Camp, ένα καλοκαιρινό camp που υποστηρίζεται από την European Space Agency , η οποία είναι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος!

Ο Αχιλλέας που μένει στον Άγιο Στέφανο και είναι μαθητής του ΕΠΑΛ Διονύσου μίλησε στο edionysos.gr.

Όπως μας είπε «Έστειλα αίτηση και κέρδισα την υποτροφία στο European Space Camp. Πρόκειται για ένα  camp που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Νορβηγία και απευθύνεται σε μαθητές 17-20 ετών από όλο τον κόσμο. Διαρκεί μία εβδομάδα, μέσα τον Αύγουστο. Εγώ θα επισκεφθώ τη Νορβηγία 1 με 7/8. Φέτος οι 24 υπότροφοι θα χωριστούμε σε 3 ομάδες των 8 ατόμων και θα ασχοληθούμε με όλα τα στάδια κατασκευής ενός πυραύλου, από τον σχεδιασμό έως την τελική εκτόξευση».

Και συνεχίζει: «Η θέση που κατέλαβα είναι ανάμεσα σε 3 μόνο διαθέσιμες για Έλληνες μαθητές, σε σύνολο 24 συνολικά θέσεων. Οι υπόλοιπες 21 καταλαμβάνονται σταθερά από συγκεκριμένες χώρες λόγω των υποτροφιών που δίνουν. Η μόνη Ελληνική συμμετοχή στα 25 χρόνια του camp ήταν μια ακόμα φορά το 2016. Η προβολή του ESC είναι κάτι που ενδιαφέρει και τους διοργανωτές και εμφανίζεται σταθερά στα annual reports που κάνουν».

O Αχιλλέας που είναι παράλληλα εθελοντής πυρασφάλειας στο Δήμο Διονύσου μιλάει ήδη αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά και στο μέλλον, όπως μας δήλωσε, σκοπεύει να ασχοληθεί σίγουρα με την τεχνολογία!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ