Αφιέρωμα στη μνήμη του σπουδαίου ορειβάτη Αντώνη Συκάρη: Προβολή της ταινίας «Η Ελληνική αποστολή στην κορυφή του Έβερεστ»

ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/5

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου κάνει αφιέρωμα στη μνήμη του Αντώνη Συκάρη προβάλλοντας το ντοκιμαντέρ του «Η Ελληνική αποστολή στην κορυφή του Έβερεστ» με την παρουσία της οικογένειάς του και  φίλων του. Για τον Αντώνη Συκάρη θα μιλήσει ο Dr Χρήστος Μαντάς (outdoorcoordinator στο  IndieHorizons) και ο επιστήθιος φίλος του και συνορειβάτης στις Άλπεις  Γιάννης Ξωξάκος.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Ψηφιακή επιμέλεια: ΒάσιαΣκυλακάκη

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

 «Η Ελληνική αποστολή στην κορυφή του Έβερεστ» ντοκιμαντέρ  του Αντώνη Συκάρη.

Η ταινία αναφέρεται στην ανάβαση των ορειβατών Αντώνη Συκάρη και Μάικ Ευμορφίδη στο Έβερεστ, 8.848 μ., που πραγματοποιήθηκε την  ‘Ανοιξη του 2017. Στη μεγάλη περιπέτεια της ανάβασης με τις τόσο αντίξοες συνθήκες, φαίνεται έντονα η δύναμη του Ανθρώπου να ξεπεράσει τα όριά του για να φτάσει στην επιτυχία.

Στις 12 Απριλίου του 2022 και αφού λίγες ώρες πριν είχε κατακτήσει την κορυφή του Ντουαλαγκίρι του Νεπάλ (8.167) στην τέταρτη προσπάθειά του, απεβίωσε στην κατάβαση, ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική κόπωση και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου.

«Δεν σταματώ να κοιτάζω πάντα προς την κορυφή», έλεγε, «αυτή είναι που μου φέρνει την επιτυχία»

Κινηματογράφηση-Αφήγηση: Αντώνης Συκάρης /2017 /45’ 

Οι προβολές γίνονται στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς,Γρ. Λαμπράκη 19.

Είσοδος ελεύθερη

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ