Αιχμές του Βασίλη Κοκμοτού κατά του Ηλία Υφαντή για το Δημοτικό Σπουδαστήριο

Ο πρώην αντιδήμαρχος παιδείας “καρφώνει” την αντιδημαρχία στρατηγικού σχεδιασμού για ελλείψεις, όταν η δομή πρωτοξεκίνησε να λειτουργεί το 2014. Δείτε τι έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
(15 Οκτωβρίου 2014). Έτσι ξεκίνησε την πρώτη μέρα λειτουργίας του.

– Με μειωμένη προσέλευση των ενδιαφερομένων μαθητών και αδυναμία ενημέρωσης τους, μιας και οι υπηρεσίες του δήμου (Στρατηγικός Σχεδιασμός) δεν είχαν κρατήσει τα απαιτούμενα στοιχεία (διεύθυνση, τηλέφωνα κ.λ.π.).

– Προσήλθαν μόνο, οι πραγματικοί εθελοντές εκπαιδευτικοί καθώς οι υπόλοιποι απλά είχαν δηλώσει τη συμμετοχή τους στις υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Στρατηγικού Σχεδιασμού.

– Καμία πρόβλεψη δεν υπήρχε για την κάλυψη στοιχειωδών λειτουργικών αναγκών του Σπουδαστηρίου με το ανάλογο κόστος (γραφική ύλη, μαρκαδόρους, τετράδια, φωτοτυπικό χαρτί Α4 κ.λ.π.).

Κι όμως λειτούργησε !!!

– Στην πρόσκληση – ανακοίνωση της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού ανταποκρίθηκαν τόσο εθελοντές εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του προγράμματος, όσο και ενδιαφερόμενοι μαθητές που έφθασαν στον αριμό 47.

– Με ενέργειες και πάλι της αντιδημαρχίας Παιδείας εξασφαλίστηκε χορηγία για τα απαιτούμενα ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

– Το Δημοτικό Σπουδαστήριο λειτούργησε στη νέα πτέρυγα του Δημοτικού Σχολείου Άνοιξης με καθημερινό ωράριο 17:00 ή 17:30 έως 20:00 ή 20:30 ανάλογα το πρόγραμμα.
Σε καθημερινή βάση άνοιγα, επιτηρούσα και κλείδωνα το σχολικό χώρο τις ώρες που φιλοξενούσε το Δημοτικό Σπουδαστήριο.

– Στις όποιες μέρες είχα υποχρεώσεις (δημοτικό συμβούλιο κ.ά.) στηρίχτηκα και αναπληρώθηκα από την εντεταλμένο σύμβουλο Σούλα Τούντα (Σούλα Ντούντα), την δημοτικό σύμβουλο Κατερίνα Γκιζελή, την προϊστάμενο του Τμήματος Παιδείας Μιράντα Μπακαφούκα και την υπάλληλο Κέλλυ Σαβοπούλου,  που με προθυμία ανταποκρίθησαν εθελοντικά στο κάλεσμα.

– Στην πορεία και προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα φύλαξης του χώρου απευθύνθηκα στην αντιδήμαρχο Προσωπικού κα Βάνα Ρηγοπούλου η οποία ανταποκρίθηκε αποστέλλοντας μου άτομο για τη συγκεκριμένη εργασία.

– Μεγάλο και ουσιαστικό μερίδιο στην επιτυχία του εγχειρήματος έχουν φυσικά ο πρώην Διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης κος Καλαντζάκης Γιώργος που έκανε χρέη συντονιστή και οι εθελοντές εκπαιδευτικοί που για όλη την περίοδο 2014 / 2015 παρείχαν αξιοζήλευτο έργο.

– Με την ευκαιρία και μετά από χρόνια, να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά όλους αυτούς που στήριξαν το ξεκίνημα και τη λειτουργία του Δημοτικού Σπουδαστηρίου.

Είναι αυτοί που, μαζί με τους ωφελούμενους μαθητές, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποιοί εργάστηκαν για να φθάσουμε σήμερα να υλοποιείται το πρόγραμμα σε συνεργασία με τα φροντιστήρια του Δήμου Διονύσου, που προς τιμή τους αυτοί πρώτοι και αυθόρμητα πρότειναν.

Βασίλης Κοκμοτός

Αντιδήμαρχος Παιδείας την περίοδο 2014 / 2015

Δείτε ΕΔΩ παλαιότερο δημοσίευμά μας, το οποίο επικαλείται ο πρώην αντιδήμαρχος Β.Κοκμοτός

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ