4ο Νηπιαγωγείο Αγίου Στεφάνου: Κέρδισε το 3ο Βραβείο Σεναρίου για την ταινία κινούμενης εικόνας με τίτλο «Μια ταινία για τον Οδυσσέα»

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΠΟΙΗΤΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ

Το 4ο Νηπιαγωγείο Αγίου Στεφάνου έλαβε το 3ο Βραβείο Σεναρίου για την ταινία κινούμενης εικόνας με τίτλο «Μια ταινία για τον Οδυσσέα» αφιερωμένη στον Νομπελίστα ποιητή μας, Οδυσσέα Ελύτη και τη διαδρομή του στην ποίηση.

Συμμετείχε στον 6ο Μαθητικό Διαγωνισμό Κινηματογράφου, που διοργάνωσε η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία για τον Πολιτισμό Opus σε συνεργασία με το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης, ΜοΜΑ, το Μουσείο Β. & Ε. Γουλανδρή, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το Ίδρυμα Π. & Ε. Μιχελή, τον Εκδοτικό οίκο ΜΕΛΙΣΣΑ και το ηλεκτρονικό περιοδικό για το παιδικό βιβλίο www.kokkinialepou.gr. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

Ο διαγωνισμός είχε τίτλο «Από τις ρίζες βγαίνουν φτερά;» και η αφορμή ήταν η ζωή και το έργο της διεθνούς φήμης εικαστικού Shahzia Sikander.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου κλήθηκαν να δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους με την τεχνική της κινούμενης εικόνας, εμπνευσμένη από έναν καλλιτέχνη, του οποίου το έργο ξεπέρασε τα όρια της χώρας του.

Δείτε την ταινία που δημιούργησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί, που είναι άξιοι συγχαρητηρίων!