Άρθρο-Παρέμβαση του Ηλία Υφαντή στο edionysos.gr: “Η ήρα από το στάρι”

Διαβάστε το Άρθρο του Καθηγητή στον Τομέα Ναυπηγικής & Ναυτικής Μηχανολογίας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, πρώην αντιδημάρχου στρατηγικού σχεδιασμού και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τη ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.

“Η ήρα από το στάρι 

Η λήξη της δημοτικής περιόδου που διανύουμε με βρίσκει στην «απέναντι όχθη». Είμαι ήδη απέναντι εδώ και δυόμιση χρόνια. Στα φαινόμενα πολιτικής αθλιότητας και εκχυδαϊσμού της πολιτικής αντιπαράθεσης, στην απεχθή και δυσώδη «Φωνή του Διονύσου», στον  παραληρηματικό λόγο του dimotisd, στο προπαγανδιστικό Διόνυσος Post και στα φαιδρά φερέφωνα, τα δραστηριοποιούμενα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσπερνώ τις πολιτικές διαφορές και το γεγονός ότι επικράτησαν πολιτικές πρακτικές και συμπεριφορές απολύτως ασύμβατες με δεσμεύσεις και υπεσχημένα. Προσπερνώ και την ολοσχερή ακύρωση του εντατικά προβληθέντος ηθικού πλεονεκτήματος.

Το πραγματικό πρόβλημα για τα πολιτικά πράγματα του Διονύσου δεν είναι οι σπηλαιάνθρωποι, φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της ασχήμιας. Αυτοί, ούτως ή άλλως, είναι εγκλωβισμένοι στον διαταραγμένο μικρόκοσμο τους και ζουν, από επιλογή, τη δική τους κόλαση.

Το πρόβλημα είναι όλοι οι άλλοι. Οι «καθώς πρέπει». Ευυπόληπτοι οικογενειάρχες. Πετυχημένοι επαγγελματίες. Σπουδαγμένοι γιατροί, αρχιτέκτονες και μηχανικοί, καθηγητές και δάσκαλοι, δικηγόροι και επίτιμοι απόστρατοι. Οι υπεράνω πάσης υποψίας άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

Αυτοί. Οι ολοκληρωτικά ανύπαρκτοι και προκλητικά απόντες. Οι υποκριτές. Οι δήθεν.

Όταν το Διευθυντήριο και ο μηχανισμός του στοχοποιούσαν την Αγγέλα, τη Λένα, τη Βάνα, την  Τασία, τη Μαρία, την Αλεξάνδρα, τη Χαρά… Τη μάνα, την αδελφή, την κόρη, τη σύντροφο. Προσβάλλοντας τον πυρήνα της προσωπικότητάς τους. Με ένα τρόπο φασιστικό. Στη σύλληψη, το σχεδιασμό και την εκτέλεση. Συστηματικά και μεθοδευμένα.

Και όταν ο αιρετός συνάδελφός τους εξύβριζε, λόγω και έργω, την ιεραρχικώς  υφισταμένη του δημοτική υπάλληλο.

Θα επανορθώσουμε. Την Κυριακή.

Ηλίας Υφαντής
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τη ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ”

Comments (0)
Add Comment