Ανθή Λουκάτου: “Γιατί στηρίζω στις δημοτικές εκλογές το Χρήστο Τσεβά”

“Εξακολουθώ να είμαι υποστηρικτρια της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ και όχι της ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ ή της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ προσώπων, σύμφωνα με το στελεχιακό δυναμικό που παρουσιάζουν όλες οι δημοτικές παρατάξης που διεκδικούν την ψήφο μου” τονίζει σε τοποθέτησή της η απερχόμενη δημοτική σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου.

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές έβαλα πρωτη φορά υποψηφιότητα και εκλέχθηκα Δημοτική Σύμβουλος Διονύσου στην ΔΕ Άνοιξης με μια νέα δημοτική παράταξη την “Νέα Πνοή για τον Διόνυσο”.

Από την έναρξη της θητείας της Δημοτικής Αρχής μέχρι και σήμερα ασκώ επί 5 χρόνια τα καθήκοντά της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, θέση για την οποία έτυχα της αναγνώρισης και της αποδοχής της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων, απο ολες τις παρατάξεις.

Προσπάθησα ως νέος ανθρωπος και νέα δημοτική σύμβουλος να ασκήσω τα καθήκοντά μου με συνέπεια και επιμέλεια, κρατώντας πάντοτε χαμηλούς τόνους, με γνωμονα την συνεργασία, την συναίνεση, την ανάπτυξη πολιτικού πολιτισμού, αντιμέτωπη με συμπεριφορές αλαζονείας, υπεροψίας και έπαρσης. Συνάντησα και συνεργάστικα με ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, με φρέσκιες ιδέες και λογικές σύνθεσης και συνεργασίας, αλλά αντιμετώπισα πολλές περισσότερες φορές, σκουριασμένα μυαλά, παρωχυμένες νοοτροπιες άλλων εποχών και αντιπαραθέσεις πεζοδρομίου. Δεν μετάνιωσα καμία στιγμή που ασχολήθηκα με τα “κοινα”

Θεωρώ τιμή μου , που μου δόθηκε η δυνατότητα της προσφοράς στην αυτοδιοίκηση.

Για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους δεν θα είμαι ξανά υποψήφια, λαμβάνοντας υπόψη ότι και η παραταξη με την οποια έχω εκλεγεί , η Νέα Πνοή για τον Διόνυσο παυει να υφίσταται. Εξακολουθώ να είμαι ενεργός και συνειδητοποιημένος πολίτης σε άλλους χώρους και συλλογικότητες της τοπικής κοινωνίας.

Με την λήξη της θητείας θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με τίμησαν με την ψήφο τους στις προηγουμενες εκλογές, αλλά και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς το σύνολο των Υπηρεσιών και των εργαζομένων του Δήμου Διονύσου και περισσότερο προς εκείνους, που συνεργαστήκαμε αμμεσότερα λόγω της θεσμικής μου θέσης.

Εξακολουθώ να είμαι υποστηρικτρια της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ και όχι της ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ ή της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ προσώπων, σύμφωνα με το στελεχιακό δυναμικό που παρουσιάζουν όλες οι δημοτικές παρατάξης που διεκδικούν την ψήφο μου. Ανανέωση σημαίνει ότι αλλάζω , πρόσωπα , θέσεις , νοοτροπίες , διαδικασίες. Αναπαλαίωση σημαίνει ότι κρατώ το βασικό κορμό πολυετίας και κάνω επί μέρους επιφανειακά “μερεμέτια” και ανακύκλωση ότι στηρίζομαι σε “επαγγελματίες” πολιτικους ή στελέχη που κατείχαν θέσεις ευθύνης στο παρελθόν, προηγούμενες δεκαετίες και τα οποία έχουν κριθεί για την αποτελεσματικότητά τους από τον κόσμο σε προηγούμενες εκλογές.

Στη δημοκρατία ο κάθε δημότης έχει το δικαίωμα να επιλέξει με τα δικά του κριτηρια. Στο τέλος , στο “ταμείο” θα έχουμε αυτούς που μας εκφράζουν και θα πρεπει να είμαστε ο καθένας από εμάς συνυπεύθυνος για το όποιο αποτέλεσμα προκύψει για τα επόμενα 4 χρόνια.

Για όλους τους παραπάνω λόγους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στηρίζω τον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Τσεβά και την νέα αυτοδιοικητική παράταξη “Η πόλη μας, το σπίτι μας”  Στηρίζω στην ΔΕ Άνοιξης τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Λουκάτο Παναγή και εύχομαι στον αδελφό μου καλή επιτυχία.

Δίνω με την ψήφο μου την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να εκλεγούν και να ανανεώθεί το Δημοτικό Συμβούλιο με ανθρώπους που, σε πείσμα των “παλαιών”,  θα μπορούν να συζητήσουν πολιτισμένα και να συνεργαστούν. Με το δικαίωμα της τριπλής σταυροδοσίας, αναζητώ και δίνω αξιακά σε γυναίκες και νεαρούς υποψηφίους την δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής και εκλογής.

Με εκτίμηση

Λουκάτου Ανθή
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διονύσου

 

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ