Απάντηση του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή σε επίκαιρη ερώτηση της Μαρίας Απατζίδη για τα Διόδια: «το Υπουργείο βλέπει πολύ θετικά τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας»

Σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Ανατολικής Αττικής Μαρίας Απατζίδη για την τοποθέτηση Διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, απάντησε πρόσφατα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Από το διάλογο που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή και δόθηκε στη δημοσιότητα, προκύπτουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

– Αυτή τη στιγμή δεν τίθεται ζήτημα τοποθέτησης Διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο.

– Το Υπουργείο αντιλαμβάνεται τον κυκλοφορικό φόρτο που θα προκαλέσουν τα Διόδια καθώς και τις αντίθετες απόψεις των Δημάρχων και των τοπικών κοινωνιών.

– Το Υπουργείο, επίσης, παραδέχεται τα λάθη του παρελθόντος σε σχέση με τη σύμβαση παραχώρησης και θα επιδιώξει με σοβαρότητα και μέσα από διάλογο με τον παραχωρησιούχο να βρει μία λύση στο υπαρκτό πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα πιο πάνω, οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις, τις αξιολογούν και χαράζουν τη στρατηγική τους.

Επίσης, παραμένουν ενωμένοι και αποφασισμένοι και επαγρυπνούν μέχρι την τελική νίκη, δηλαδή την τροποποίηση του Νόμου 3555/2007.

Σε κάθε περίπτωση, για λόγους ορθής ενημέρωσης επισυνάπτεται, πιο κάτω, το πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο από το διάλογο του κου Καραμανλή με την κα Απατζίδη.

Επίσης δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο.

Διόδια-Επίκαιρη Ερώτηση Μ.Απατζίδη σε Κ.Καραμανλή

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ