Απετράπη διάρρηξη μονοκατοικίας στην Άνοιξη, χάρη στο πρόγραμμα «Δήμος Διονύσου, Ασφαλής πόλη». Συνεχής συνεργασία του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη με την Ελληνική Αστυνομία & την Ιδιωτική Εταιρία Φύλαξης, για περαιτέρω ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων

Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα του πρωτοποριακού προγράμματος «Δήμος Διονύσου, Ασφαλής πόλη», που εκπονεί ο Δήμος σε συνεργασία με Ιδιωτική Εταιρία Φύλαξης STARGUARD SECURITY, άρχισαν ήδη να φαίνονται. Σύμφωνα με το Δελτίο συμβάντων που κοινοποιείται καθημερινά στο Δήμαρχο Διονύσου, χάρη στη φύλαξη που ξεκίνησε μέσα στον Ιούλιο, έχουν αποτραπεί περιπτώσεις βανδαλισμών και φθορών σε δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους, ενώ έχουν διερευνηθεί και αρκετές καταγγελίες πολιτών αναφορικά με ύποπτα περιστατικά.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι το βράδυ της 9ης Αυγούστου απετράπη διάρρηξη μονοκατοικίας επί της οδού Ανοίξεως στη Δημοτική Κοινότητα  Άνοιξης. Συγκεκριμένα, γύρω στις 10:40 μ.μ. ο φύλακας που περιπολούσε στο συγκεκριμένο σημείο ανέφερε ότι είδε σταματημένο τζιπ έξω από μονοκατοικία. Τότε 2 άτομα με κουκούλες («full face») μόλις αντιλήφθηκαν το όχημα της εταιρίας φύλαξης  με τον φάρο, μπήκαν στο όχημα και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Ενημερώθηκε άμεσα η αστυνομία ενώ ο φύλακας παρέέμεινε στο σημείο μέχρι να φτάσει το περιπολικό, δεδομένου ότι οι δράστες είχαν σπάσει την μπαλκονόπορτα. Στο σημείο έφτασε στη συνέχεια τόσο ο αδελφός του ιδιοκτήτη όσο και η Αστυνομία. Όπως αναφέρθηκε, οι δράστες πέρα από τη ζημιά που προξένησαν στην μπαλκονόπορτα, στις κάμερες και το καταγραφικό, δεν πρόλαβαν να κλέψουν κάποιο αντικείμενο.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Διονύσου για καλύτερη αστυνόμευση ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης καλαφατέλης επισκέφθηκε πρόσφατα το Αστυνομικό Τμήμα Διονύσου και το Τμήμα Ασφαλείας Διονύσου και είχε συνάντηση με τους δύο Διοικητές, με θέμα την ενίσχυση των περιπολιών. Σε αυτή τη συνάντηση ο κος Καλαφατέλης είχε επίσης την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για ζητήματα παραβατικότητας σε σχέση με το Δήμο Διονύσου και να λάβει συγκεκριμένα στοιχεία,  τα οποία ήδη έχουν ληφθεί υπόψη και αξιοποιούνται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού.

Υπενθυμίζουμε ότι το νέο πρόγραμμα «Δήμος Διονύσου, Ασφαλής Πόλη», αποσκοπεί στην  ενίσχυση της προστασίας και των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Έξι περιπολικά της εταιρείας STARGUARD SECURITY (5 και 1 για συντονισμό και εποπτεία)  «χτενίζουν» κάθε νύχτα όλες τις γειτονιές του Δήμου, από τις 22.00 έως τις 06.00, το πρωί, διανύοντας το καθένα, πάνω από 100 χλμ. σε κάθε βάρδια, ενώ σύμφωνα με τη σύμβαση συνεργασίας η εταιρία  υποχρεούται να εγκαταστήσει ειδικά συστήματα ασφαλείας σε δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις.

Τα περιπολικά είναι τετρακίνητα jeep και έχουν ως κύριο ρόλο τη φύλαξη των δημοτικών εγκαταστάσεων και κτιρίων (σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, δημοτικές υπηρεσίες και καταστήματα κλπ) κι όλων των δημοτικών κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές κλπ), που είναι διάσπαρτοι σε όλο τον Δήμο.

Παράλληλα, επιβλέπουν για τυχόν προβλήματα ή ύποπτες κινήσεις, σε όλες τις γειτονιές, συνδράμοντας έτσι, έμμεσα, στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι δημότες έχουν στη διάθεση τους, τον τηλεφωνικό αριθμό  21.11.900.950, ο οποίος είναι αναγραμμένος πάνω στα περιπολικά και μέσω αυτού, μπορούν να επικοινωνούν με το Επιχειρησιακό Κέντρο Ελέγχου του προγράμματος «Ασφαλής Πόλη», σε περίπτωση που αντιληφθούν κάτι ύποπτο.

Όλα τα περιπολικά της STARGUARD SECURITY, φέρουν τα διακριτικά της εταιρείας και την ονομασία του Δήμου Διονύσου.

Παράλληλα, από τη σύμβαση προβλέπεται η εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας με τεχνολογία αιχμής σε δημοτικούς χώρους, κτίρια και εγκαταστάσεις, τα οποία θα τίθενται σε λειτουργία κατά τις νυχτερινές ώρες. Επίσης, θα ενισχυθούν και όλα τα συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν ήδη σε δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις.

Όλα τα συστήματα θα είναι συνδεδεμένα και θα ελέγχονται από το Επιχειρησιακό Κέντρο Ελέγχου και έτσι θα προστατεύεται, σε πραγματικό χρόνο, η δημοτική περιουσία, με την χρήση σύγχρονης τεχνολογίας.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ