Απεβίωσε ο πρώην Τοπικός και Δημοτικός Σύμβουλος Μάνος Ουρανός

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΣΙΑΣ

Σύμφωνα με την οικογένεια του εκλιπόντως η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στον Ι.Ν. Βοιωτών Αγίων την Πέμπτη 5/1/2023 στις 11.30 και η αποτέφρωση θα ακολουθήσει στις 12.45 στη Ριτσώνα. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Ο Δήμος Διονύσου και ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την ξαφνική απώλεια του πρώην Κοινοτικού Συμβούλου Δροσιάς, Δημοτικού Συμβούλου και διακεκριμένου επιστήμονα και οικογενειάρχη Μάνου Ουρανού. Θερμά συλλυπητήρια και καλή δύναμη στους οικείους του.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Η Απώλεια του Μάνου Ουρανού

Ο Μάνος Ουρανός ήταν, είναι και θα είναι μια εμβληματική φυσιογνωμία για την Δροσιά και την ευρύτερη κοινωνία του δήμου Διονύσου. Το αποτύπωμά του θα παραμένει ξεκάθαρο και μοναδικό, παράδειγμα για όποιον θα ήθελε να ασχοληθεί με τα κοινά, να προσφέρει και να προσθέσει ένα λιθαράκι στην πρόοδο αυτού του τόπου.

Με λαμπρές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως Τοπογράφος Μηχανικός, διέγραψε μια αξιοσημείωτη επαγγελματική πορεία, είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας είτε ως ανώτατο στέλεχος του Κτηματολογίου, κατακτώντας την αναγνώριση και την εκτίμηση των συναδέλφων του. Παράλληλα, η συνδικαλιστική του δράση ξεκίνησε νωρίς, από τον Σύλλογο Ελλήνων Σπουδαστών στο Παρίσι και ολοκληρώθηκε πολλά χρόνια αργότερα ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών.

Ο σύντροφος Μάνος ήταν πάντοτε παρών στους κοινωνικούς αγώνες, από τα δύσκολα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα μέχρι το σήμερα, συμμετέχοντας ενεργά και συμβάλλοντας θετικά στην εξέλιξη του χώρου της αριστεράς. Μακριά από αξιώματα και εξουσίες, επέλεγε τους συλλογικούς φορείς που βρίσκονταν δίπλα στους πολίτες, από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους μέχρι τον θεσμό της τοπικής Αυτοδιοίκησης που ήταν και η αδυναμία του.

Διετέλεσε Κοινοτικός Σύμβουλος στην τότε Κοινότητα Δροσιάς και Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον μετέπειτα δήμο Δροσιάς και ουδέποτε έπαψε να ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση αποδεχόμενος τις προσκλήσεις όλων για να βοηθήσει, ανεξάρτητα από παρατάξεις, νικητές και ηττημένους.

Για όλους εμάς, τους συντρόφους και φίλους του, ήταν “ο θείος Μάνος”, στον οποίον προστρέχαμε για την γνώμη του, την άποψή του, τις συμβουλές του, κυρίως στα θέματα της αυτοδιοίκησης και των οικιστικών προβλημάτων της περιοχής μας. Ήρεμος συζητητής και ικανός αναλυτής των γεγονότων, έδειχνε τον σωστό δρόμο.

“Θείε Μάνο”, θα θέλαμε να σε χειροκροτήσουμε για έναν ακόμη ρόλο σου στο θεατρικό σανίδι, αλλά την Πέμπτη 5/1/2023 και ώρα 11.30, θα είμαστε όλοι στον Ιερό Ναό Βοιωτών Αγίων, στην περιοχή Ελεών Θήβας, για να σε ευχαριστήσουμε για τα όσα μας προσέφερες και για να σου ευχηθούμε καλό ταξίδι…

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγό του Βλασία, στον γιό του Γιώργο και σε όλη την  οικογένειά του.

Τα μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΣΙΑΣ

 

Ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Δροσιάς πενθεί ένα εξέχον μέλος της τοπικής κοινότητας Δροσιάς και του συλλόγου, που διατελούσε τα τελευταία χρόνια και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του, τον Μάνο Ουρανό, που έφυγε απρόσμενα από την ζωή χθες.

Καταξιωμένος επιστήμονας στον τομέα του (τοπογράφος μηχανικός του ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές), εργάσθηκε στον δημόσιο τομέα και διετέλεσε Προϊστάμενος του Οργανισμού Κτηματολογίου. Παράλληλα ήταν ένας αφοσιωμένος οικογενειάρχης, αλλά και ένας ενεργός πολίτης με πολύχρονη αυτοδιοικητική δράση, αρχικά ως κοινοτικός σύμβουλος Δροσιάς και μετέπειτα ως δημοτικός σύμβουλος του καλλικρατικού Δήμου Διονύσου.

Τα τελευταία χρόνια ξεδίπλωσε και το υποκριτικό του ταλέντο ως μέλος της θεατρικής ομάδας του συλλόγου, συμμετέχοντας σε θεατρικές επιτυχίες και ενσαρκώνοντας αξέχαστος ρόλους.

Στη μνήμη του αγαπημένου μέλους του συλλόγου Μάνου Ουρανού, το ΔΣ του συλλόγου και η Θεατρική ομάδα του συλλόγου, αντί στεφάνου, θα προσφέρει χρηματικό ποσό στο Κοινωφελές Ιδρυμα για άτομα με ειδικές ανάγκες “ΕΣΤΙΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” στο Γαλαξίδι.

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια του συλλόγου στους οικείους του.

Το ΔΣ του συλλόγου

Λαμπρινή Μήλα

Δώρα Πωλαναγνωστάκη

Αναστασία Κώνστα

Εύη Γρηγορίου – Σερφιώτη

Αλίκη Καπράλου

Ιωάννα Χατζή

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ