Χρήστος Τσεβάς: “Θα στηρίξουμε τις γυναίκες στον σκληρό καθημερινό αγώνα που δίνουν”

Με… άρωμα γυναίκας ήταν η εκδήλωση-ημερίδα που πραγματοποίησε ο συνδυασμός “Η πόλη μας, το σπίτι μας” στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, την Κυριακή 12 Μαΐου, ανήμερα της γιορτής της μητέρας,  με θέμα: «Η συμμετοχή της γυναίκας στην αυτοδιοίκηση του τόπου της».

Στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που παρακολούθησαν πολλοί δημότες του Δήμου, γυναίκες αλλά και άνδρες, κατέθεσαν τις απόψεις τους για το ρόλο της γυναίκας αλλά και τις προσωπικές τους εμπειρίες η δημοτική σύμβουλος Γλυφάδας και γνωστή ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, η Χριστίνα Αγορίτσα (Νομικός, Στέλεχος της ΓΓ Ισότητας του ΥΠ. ΕΣ.) και η Τζένη Παπαχριστοπούλου (Ψυχολόγος, Κλ.Νευροψυχολόγος, Υποψήφια Ευρωβουλευτής). Tη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος και υποψήφια του συνδυασμού “Η πόλη μας, το σπίτι μας” Λίλα Μάργαρη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Κυριάκος Κοντάκης, Γιάννης Σμέρος, Ευάγγελος Αλμπάνης και Χριστίνα Τσαντουλή, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Αγίου Στεφάνου Μιχάλης Κασαπάκης, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου Ανθή Λουκάτου, ο Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Διονύσου Βαγγέλης Κριεμάδης, το μέλος της Κ.Ε.του ΚΙΝΑΛ Ρίτσα Μπέτση, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου και επικεφαλής της παράταξης “Η πόλη μας, το σπίτι μας” Χρήστος Τσεβάς δήλωσε σχετικά:

“Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών στα θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση του τόπου που ζουν, μεγαλώνουν τα παιδιά τους, εργάζονται και αναπτύσσουν κοινωνική δράση , ώστε να συμμετέχουν ενεργά σαν να είναι Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ. Με αφορμή την γιορτή της μητέρας θελουμε να αναδείξουμε τον πολύπλευρο και αμφίδρομο ρόλο που έχει η γυναίκα, μητέρα, σύντροφος, εργαζόμενη στην τοπική κοινωνία και πως μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση να υποστηρίξει τους ρόλους της.

“H σημερινή ημέρα είναι πάντα κάθε χρόνο φορτισμένη με ιδιαιτερη συγκίνηση, φέρνοντάς μας στο νού τις στιγμές απέραντης αγάπης και προσφοράς που βιώσαμε ως παιδιά από τις μητέρες μας, και την απέραντη αγάπη που δίνουμε στα παιδιά μας ως γονείς.
Στην εκδήλωσή μας σήμερα το πρωί στο πολιτιστικό κέντρο Αγ. Στεφάνου, με θέμα «Η συμμετοχή της γυναίκας στην αυτοδιοίκηση του τόπου της», η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλειώδης.
Η συζήτηση που εκτυλίχθηκε, ανέλυσε τον πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας ως μητέρα, τις ανεξάντλητες δυνάμεις και δυνατότητες των γυναικών, τις θεσμοθετημένες δομές ισότητας, αλλά και παράλληλα ανέδειξε την απουσία πρακτικών μέτρων υποτήριξης και υποδομών, που θα έκαναν την καθημερινή ζωή της γυναίκας-μητέρας πιο άνετη.
Οι γυναίκες σήμερα εκφράστηκαν ελεύθερα, μοιράστηκαν εμπειρίες και ζήτησαν δεσμεύσεις πρακτικής και ουσιαστικής στήριξης στην καθημερινότητά τους.
Δεσμευόμαστε λοιπόν οτι θα στηρίξουμε με πράξεις τις γυναίκες – μητέρες στο σκληρό καθημερινό αγώνα που δίνουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα πολυσύνθετα προβλήματα στον οικογενειακό και στον εργασιακό τους χώρο.
Εκφράζουμε την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μας σε όλες τις Μητέρες, και τους ευχόμαστε Χρόνια πολλά !”

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ