Διαμαρτυρία κατοίκου για εγκατάλειψη του Κοιμητηρίου Αγίου Στεφάνου

Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή που παραλάβαμε.

“Καλή σας ημέρα,
Ονομάζομαι Τσαλαματά Φωτεινή και είμαι κάτοικος του Αγίου Στεφάνου. Με το e-mail που στέλνω πρόκειται να εκφράσω τα παράπονά μου σχετικά με την καθαριότητα και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί γενικά στην Κοινότητα του Αγίου Στεφάνου και ειδικότερα στο κοιμητήριο που βρίσκεται στην οδό Αναπαύσεως.

Το συγκεκριμένο κοιμητήριο είναι παλιό και εντός του χώρου βρίσκονται πολλά πεύκα τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση να σπάσουν διότι δεν υπάρχει κάποια επιμέλεια για το κλάδεμα τους.

Πρόσφατα, εντός διμήνου ή τριμήνου, ένα από τα πεύκα έσπασε με αποτέλεσμα να προκαλέσει υλικές ζημιές σε κάποιους από τους τάφους.

Επειδή τυχαίνει να πηγαίνω συχνά στο κοιμητήριο, έχω μιλήσει με τον επιστάτη εκφράζοντας του παράπονα για την φροντίδα των δέντρων, ο οποίος δυστυχώς δεν είναι ο αρμόδιος να κόψει τα δέντρα καθώς από το Δήμο δεν του δίνουν τη δικαιοδοσία να κάνει κάποια τέτοια κίνηση.

Σήμερα, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, στο κοιμητήριο του Αγίου Στεφάνου ήταν εμφανώς καθαρότερο σε σύγκριση με όλον τον υπόλοιπο καιρό που παντού κάτω βρίσκονταν πευκοβελόνες και κουκουνάρια από τα δέντρα. Είχε επισκευαστεί η μία εκ των βρύσεων που βρίσκονται εντός του χώρου, η οποία περίπου εδώ και έναν μήνα ήταν χαλασμένη, και οι κάδοι ήταν άδειοι.

Θεωρώ απαράδεκτο, ο νυν δήμαρχος και υποψήφιος κ. Ζαμάνης να αναγγέλλει τις υποδομές που προαναγγέλλει και τάζει στους δημότες, όταν δεν φροντίζει να υπάρχει φροντίδα σε χώρους της Κοινότητας Αγίου Στεφάνου, όπως είναι το κοιμητήριο ή ακόμα και τα πρανή των γραμμών του ΟΣΕ.

Σας αποστέλλω φωτογραφίες από το κοιμητήριο ώστε να δείτε την κατάσταση των πεύκων καθώς και της ρίζας του σπασμένου δέντρου που προανέφερα.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι καλές οι προεκλογικές καμπάνιες και τα μεγάλα λόγια αλλά δυστυχώς οι πράξεις είναι πιο ηχηρές από κάθε λόγο και υπόσχεση.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας,
Τσαλαματά Φωτεινή”

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ