Διαμαρτυρία του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεύκρου Παντελόγλου, για τις διακοπές νερού στον Άγιο Στέφανο

Ε και;;

Την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 έγινε πάλι διακοπή της υδροδότησης στον οικισμό της Αγίας Παρασκευής στον Άγιο Στέφανο, η δέκατη διακοπή μέσα σε έναν χρόνο καθώς τις μετράω συστηματικά και η πρώτη μετά το φιάσκο της Μήδειας, που μείναμε χωρίς νερό για 7 ημέρες.

Μετά από βομβαρδισμό τηλεφωνημάτων από τους κατοίκους της περιοχής και μετά από καταγγελία στον τοπικό τύπο, στις 16:30 εμφανίστηκαν στην περιοχή σε κλειστό κύκλο ο αντιδήμαρχος κ. Τσεβάς και ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δήμαρχος κ. Κριεμάδης. Μετά από σειρά ειδοποιήσεων και τηλεφωνημάτων παρευρέθηκα και εγώ καθώς μένω σε αυτή την πολύπαθη γειτονιά του Αγίου Στεφάνου, όπως και αρκετοί κάτοικοι. Οι κύριοι αντιδήμαρχοι βρέθηκαν εκεί για να απολογηθούν και βέβαια να υποσχεθούν ότι είναι η τελευταία διακοπή καθώς το καλοκαίρι λένε, θα λυθεί το πρόβλημα αφού θα συνδεθούμε σε άλλο δίκτυο του δήμου με φυσική ροή. Βέβαια κράταγαν στα χέρια τους κάποιες μετρήσεις από μια αρμόδια(;) επιτροπή, χωρίς να έχει εγκριθεί το έργο, χωρίς να υπάρχει καν ολοκληρωμένη μελέτη για αυτό. Πώς θα το καταφέρουν μέσα σε 5 μήνες να το ολοκληρώσουν και να δώσουν λύση είναι άξιο απορίας. Αξίζει βέβαια να πούμε ότι οι αντιδήμαρχοι αντιμετώπισαν τις εντονότατες διαμαρτυρίες του συγκεντρωμένου κόσμου και δεν φάνηκε να πείθουν με τις υποσχέσεις τους.

Πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι μετά το φιάσκο της Μήδειας και αφού στραπατσαρίστηκε για τα καλά η εικόνα του δημάρχου κ. Καλαφατέλη στο πανελλήνιο, ο δήμαρχος πάσχιζε να αποδείξει ότι θα δοθούν οριστικές λύσεις, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης θα μας δώσει λεφτά για να βάλουμε γεννήτριες στις αντλίες του δήμου, θα βάλουμε γεννήτρια και στο δημαρχείο έλεγε. Πάσχιζε να αποδείξει ότι όλοι στο δημοτικό συμβούλιο τον στηρίζαμε, έφτασε στο σημείο να λέει ψέματα ότι ψηφήσαμε ομόφωνα τις προτάσεις του!!! Η αλήθεια βέβαια φάνηκε καθώς μέχρι σήμερα δεν έκανε τίποτα από την ομόφωνη ψηφισμένη πρόταση του Δημοτικού εκείνου συμβουλίου, ακόμα και οι υποσχέσεις για γεννήτριες μέσω του Αντώνης Τρίτσης έγινε «υποδομή για σύνδεση γεννητριών», όπως αποκάλυψε ο κ. Αντιδήμαρχος κ. Κριεμάδης σε διαδικτυακή συνέντευξή του. Δηλαδή σε περίπτωση πυρκαγιάς το καλοκαίρι που πάλι θα καούν τα καλώδια της μεσαίας τάση, θα μείνουμε από ρεύμα και θα μείνουμε και από νερό ανήμποροι να σβήσουμε την φωτιά που θα καίει γύρω από τα σπίτια μας. Τότε ο δήμαρχος θα πάρει τηλέφωνο τους εργολάβους να ενοικιάσει γεννήτριες που θα συνδέονται πιο εύκολα (!) στις αντλίες και αυτές θα έρθουν σίγουρα αφού κάψει ότι είναι να κάψει η πυρκαγιά. Το αντίστοιχο σενάριο ισχύει βέβαια και του χρόνου τον χειμώνα σε περίπτωση μιας νέας αντίστοιχης Μήδειας.

Όταν ρώτησα τον αντιδήμαρχο γιατί δεν αγοράζουν γεννήτριες να εγκαταστήσουν μόνιμα να είναι σε ετοιμότητα σε κάθε αντλιοστάσιο, ο αντιδήμαρχος μου είπε ότι αυτό θα κόστιζε 700.000€, καθώς δεν αρκεί μόνο η αγορά, αλλά χρειάζεται ασφάλεια, κάμερες, εγκαταστάσεις κ.λ.π.

Ε, ΚΑΙ;;;

Όταν πληρώνουν 60.000€ για παγοδρόμια, 70.000€ για ενοικίαση φωτισμού για στολισμούς, αντίστοιχα για φύλακες που δεν κάνουν τίποτα παρά βόλτες με τα αυτοκίνητα, όταν πληρώνουν ένα σορό ενοίκια για κτήρια και εργολάβους για να κάνουν πλέον τα πάντα στον δήμο αυτά δεν είναι κόστος; Κόστος είναι μόνο οι γεννήτριες που θα μας σώσουν, είναι μόνο τα σχολεία, είναι μόνο οι δρόμοι, είναι μόνο τα σκουπίδια, τα κλαδιά, είναι μόνο οι υποδομές που εξυπηρετούν τον κόσμο;

Αλλά βρίσκουν και τα κάνουν, γιατί φταίει αυτό που φωνάζουμε τόσο καιρό: και οι γεννήτριες και οι υποδομές που χρειαζόμαστε σε αυτό τον τόπο ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΗΚΟΤΗΤΑ. Δηλαδή ο δήμος θα εισπράξει το τέλος ύδρευσης κάνει δεν κάνει τα έργα αυτά. Το τέλος ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού έρχεται πακέτο με τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Δεν μπορεί ο καθένας να μην το πληρώσει γιατί έχει 10 διακοπές νερού σε έναν χρόνο, θα του κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα. Έτσι δεν ιδρώνει το αυτί τους, τα δίκτυα μένουν με βλάβες, χωρίς γεννήτριες και το σημαντικότερο ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΕΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ. Και αυτοί σπαταλάνε τα χρήματα αυτά σε σημαιοστολισμούς, παγοδρόμια και εργολάβους που βγάζουν κέρδος προσφέροντας ακριβοπληρωμένες κακής ποιότητας υπηρεσίες, όπως βλέπουμε τώρα π.χ. με τα κλαδιά.

Η μόνη πίεση που νιώθουν είναι όταν θα αρχίσει ο κόσμος να τους ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ όπου τους βρει, ακόμα καλύτερα όταν αρχίσει να αμφισβητεί ολοένα και διευρυνόμενο κομμάτι κόσμου την πολιτική που ακολουθούν, αυτή της ανταποδοτικότητας που ακολουθεί η διοίκηση του κ. Καλαφατέλη και η προηγούμενη του κ. Ζαμάνη και η επόμενη που θα έρθει αν ο κόσμος δεν τους γυρίσει την πλάτη. Δεν είναι θέμα κακού δημάρχου ή προσώπου, όποιος ακολουθεί και δεν καταδικάζει την πολιτική αυτή θα θεωρεί τις λαϊκές ανάγκες, ΚΟΣΤΟΣ, θα δουλεύει αργά ή γρήγορα για τους εργολάβους και όχι για τον απλό κόσμο που έχει ανάγκες που πρέπει να καλύψει. Μόνο τότε που θα νιώσουν την πραγματική απειλή της θέσης τους θα πιεστούν και θα κάνουν τα έργα υποδομής. Αλλιώς θα βγαίνουν μια ο ένας, μια ο άλλος, μία ένας καινούργιος, νέο παιδί θα λένε που θα κάνει τα ίδια παλιά καμώματα. Πρέπει ο κόσμος να τους πει επιτέλους

ΩΣ ΕΔΩ…

2 ημέρες χωρίς νερό και με περισσό θυμό

Παντελόγλου Τεύκρος

Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου.

15/4/2021

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ