Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο, κάθε δύο χρόνια, υπόσχεται το “Εύπολις”

Θα έχει ως αφετηρία το Βωμό του Διονύσου και θα καταλήγει μέχρι τα όρια του Δήμου στο Κτήμα Τατοΐου. Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης του συνδυασμού η οποία ήταν αφιερωμένη στον πρωταθλητή ποδηλασίας Κανέλλο Κανελλόπουλο.

Τα αθλητικά ιδεώδη οδηγός της ζωής και της δράσης μας!

Η αναγνώριση της θέλησης, της προσπάθειας, της ευγενούς άμιλλας, για την επίτευξη υγιών στόχων αποτέλεσε κοινό τόπο όλων των παρευρισκομένων στην εκδήλωση -αφιέρωμα στο Έλληνα κορυφαίο ποδηλάτη, Κανέλλο Κανελλόπουλο, που διοργάνωσε η κίνηση «Εύπολις-Συνεργασία Δημοτών Διονύσου» στο πολιτιστικό κέντρο της Δ.Κ. Δροσιάς την Παρασκευή 5/4/2019.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου, Κωστής Κουριδάκης, τιμώντας τον σπουδαίο πρωταθλητή, υπογράμμισε τη σημασία δημιουργίας προτύπων σε κάθε κοινωνική, πολιτική ή οικονομική δραστηριότητα, με σκοπό να αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή μας. Με αυτή τη φιλοσοφία, ταύτισε, συμβολικά και ουσιαστικά, τις επιδιώξεις της παράταξης επιλέγοντας το «Ευ» ως οδηγό και στη διοίκηση του Δήμου Διονύσου.

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος, Γιώργος Λεκάκης (Αρχείον Πολιτισμού), μίλησε για τον αθλητισμό και τους άθλους, τα ιδεώδη και τους αγώνες, που είτε ως μύθοι με αναφορά στον Ίκαρο και τον Δαίδαλο, είτε ως πραγματικότητα στην ιστορική πορεία του ελληνισμού, αποτέλεσαν ισχυρές βάσεις συνέχειας και ανάτασης του έθνους μας.

Ο Κανέλλος Κανελλόπουλος μίλησε με σεμνότητα για τα ρεκόρ του, τονίζοντας ότι ο συνδυασμός της συστηματικής άσκησης, της μεθοδικότητας, της πνευματικής και ψυχικής αντοχής είναι συστατικά που εξασφαλίζουν επιτυχία, συνυπολογίζοντας, πάντοτε, την καταλληλότητα των συνθηκών. Αυτό, άλλωστε, προέκυψε αβίαστα ως συμπέρασμα και από την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Ποδηλατώντας στους Ουρανούς», αμέσως μετά, με τον ίδιο ανάμεσα στους «πρωταγωνιστές». Ο Κανέλλος επιλέχθηκε να είναι ένας από τους πέντε ποδηλάτες που επάνδρωσαν πριν από τρεις δεκαετίες, μία πειραματική πτήση για την επίδειξη των δυνατοτήτων αεροσκαφών χωρίς κινητήρα. Με κυρίαρχο ρόλο, στο όλο εγχείρημα, αυτόν της επιστημονικής ομάδας του ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology) και έπειτα από πολλές και επίπονες προσπάθειες, στις 23 Απριλίου 1988, ο Έλληνας ποδηλάτης -πιλότος πια- πέταξε με πεταλοκίνητο αεροπλάνο, τον «Δαίδαλο», μάζας 32 χιλιογράμμων, ξεκινώντας από το Ηράκλειο Κρήτης, πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος, καλύπτοντας τη διαδρομή από τις βόρειες ακτές της Κρήτης μέχρι τη Θήρα (119 χλμ) σε 3 ώρες και 54 λεπτά. Επίδοση, που δημιούργησε νέο παγκόσμιο ρεκόρ αποστάσεως και διάρκειας πτήσεως, με αεροσκάφος κινούμενο με μυική δύναμη, κάτι ανάλογο με τα φτερά που είχαν χρησιμοποιήσει και οι μυθικοί Δαίδαλος και Ίκαρος. Το ρεκόρ καταγράφηκε στο Βιβλίο Γκίνες.

Η δημοτική κίνηση «Εύπολις-Συνεργασία Δημοτών Διονύσου», με στόχο την προαγωγή του πολιτισμού και του αθλητισμού στην περιοχή μας, έχει εντάξει στο πρόγραμμά της διεθνή ποδηλατικό γύρο ανά διετία, που θα συνδέει συμβολικά την ελληνική αρχαιότητα με τη σύγχρονη ζωή, έχοντας ως αφετηρία το Βωμό του Διονύσου και μέχρι τα όρια του Δήμου στα Κτήματα Τατοΐου.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ