Δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Διονύσου Στέφανου Μιχιώτη

ΔΗΛΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ  ΣΤΟΝ κ. ΖΑΜΑΝΗ

Για άλλη μια φορά, ο κ. Ζαμάνης διαστρέβλωσε εσκεμμένα την πραγματικότητα. Δυστυχώς και άλλοι σύμβουλοι έσπευσαν να υιοθετήσουν ψευδή δημοσιεύματα και να καταδικάσουν υποθετικά γεγονότα πριν καν ζητήσουν και ακούσουν τις εξηγήσεις.

Παρότι οι διοικητικές διαδικασίες αποτελούν ενδουπηρεσιακό θέμα, νιώθω υποχρεωμένος να μιλήσω δημοσίως για τα ψεύδη που τόσο αβίαστα αναφέρθηκαν και από τα οποία νιώθω προσβεβλημένος. Γιατί, όπως όλοι γνωρίζουν στον δήμο, προσπαθώ να συζητώ με το προσωπικό τα προβλήματα και να τα επιλύουμε από κοινού. Δυστυχώς όμως, κάποιοι αυτό το παρεξηγούν και το εκμεταλλεύονται.

Δηλώνω λοιπόν κατηγορηματικά, όπως έκανα και χτες το βράδυ ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι δεν υπήρξε ούτε λογοκρισία, ούτε απόπειρα φίμωσης κανενός. Αντιθέτως, η πραγματικότητα έχει ως εξής.

Πριν μερικές μέρες έλαβα δύο μηνύματα διαμαρτυρίας, το πρώτο από θεσμικό παράγοντα του δήμου και το δεύτερο από εργαζόμενο, για δύο επώνυμες αναρτήσεις μιας υπαλλήλου, με σοβαρά υπονοούμενα περί κακοδιαχείρισης και διακρίσεων σε βάρος εργαζομένων. Όπως ήμουν υποχρεωμένος και τηρώντας την προβλεπόμενη διαδικασία – και μάλιστα στην πιο ήπια μορφή της – την κάλεσα, παρουσία δύο διευθυντών, να εξηγήσει τι εννοούσε στις αναρτήσεις της. Εκείνη όμως, αρνήθηκε να το κάνει και αποχώρησε από τη συνάντηση, αλλά και από την εργασία της. Δεν μπορώ να επεκταθώ περαιτέρω επί του συγκεκριμένου περιστατικού, επειδή έχει ενεργοποιηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Πρέπει να σημειώσω ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που καλούσα εργαζόμενο να δώσει εξηγήσεις. Πριν λίγο καιρό, κάλεσα έναν υπάλληλο, τον οποίο ο κ. Ζαμάνης είχε καταγγείλει εγγράφως, τον ενημέρωσα και του ζήτησα να καταθέσει γραπτές εξηγήσεις, πράγμα που έκανε, χωρίς να υπάρξει βεβαίως η παραμικρή ένσταση από κανέναν.

Πρέπει επίσης να πω ότι ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για λογοκρισία και απόπειρα φίμωσης είναι ο ίδιος ο κ. Ζαμάνης, ο οποίος εδώ και εννέα μήνες προσπαθεί (ανεπιτυχώς) να με μειώσει, θίγοντας τον ίδιο τον θεσμό.

Του θυμίζω τη στέρηση αποδοχών που επέβαλε το 2016 σε μια πολύτεκνη υπάλληλο, επειδή έκανε μια ανάρτηση που δεν του άρεσε. Και τον εξαναγκασμό μιας άλλης υπαλλήλου να κατεβάσει ανάρτησή της, επειδή ανέφερε το όνομα της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως παρούσας σε εκδήλωση του δήμου!…

Αυτά τα περιστατικά είναι ενδεικτικά της «μεγάλης ανατριχίλας» που βιώσαμε επί των ημερών του. Προσωπικά, θα φροντίσω να μην τα βιώσει ξανά κανένας.

Στέφανος Μιχιώτης,

Γενικός Γραμματέας Δ. Διονύσου

26/5/2020

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ