Δήμος Διονύσου: Δωρεάν Πρόγραμμα Προετοιμασίας Μαθητών Γ΄Λυκείου και Αποφοίτων για στρατιωτικές σχολές και σχολές σωμάτων ασφαλείας

Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Νέων Τεχνολογιών & Καινοτομίας και η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Νεολαίας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας, σας ενημερώνουν ότι και για τη φετινή σχολική χρονιά ο Δήμος Διονύσου παρέχει Δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας, που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γ’ Λυκείου και Αποφοίτους, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την εισαγωγή τους σε στρατιωτικές σχολέςσε σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και σε σχολές του Λιμενικού και Πυροσβεστικού σώματος.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 4777/2021 (ΦΕΚ 25 Α’) θεσπίστηκε ότι από το σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο/η υποψήφιος/α πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου έκαστου έτους θα πρέπει να γνωρίζει, πέραν της βαθμολογίας του/ης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά του/ης ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) για τις ανωτέρω σχολές που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2021.

( Οι προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο του 2022, οπότε θα υπάρξει και τότε αντίστοιχο Δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας για τους μαθητές.)

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές/τριες, για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρέπει να καταθέσουν έως την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021,στο Τμήμα Παιδείας (Λ. Λ. Μαραθώνος 13 – Άγιος Στέφανος) ή ηλεκτρονικά στο edupass@dionysos.gr τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής, η οποία υποβάλλεται συνημμένα και μπορούν να την αναζητήσουν και στην ιστοσελίδα του Δήμου Διονύσου.
2. Ιατρική γνωμάτευση υγείας από καρδιολόγο,Παθολόγο ή της Γενικής Ιατρικής.
3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 από τον γονέα, η οποία υποβάλλεται συνημμένα.
4. Self test(δύο κάθε εβδομάδα)

Οι υποψήφιοι/ες καθώς και οι προπονητές θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλούς χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων τις οποίες συνέταξε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και οι οποίες έχουν αναρτηθεί στο σύνδεσμο, https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Το πρόγραμμα θα διαθέτει έμπειρους προπονητές-γυμναστές για την σωστή και ασφαλή προπόνηση των μαθητών.

Σχετικά με την ημερομηνία έναρξης (ημέρες και ώρες τέλεσης των προπονήσεων),θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: https://www.minedu.gov.gr/exetaseis-2/stratiotikes-sxoles/48951-07-06-21-dienergeia-prokatarktikon-eksetaseon-pke-gia-tin-eisagogi-stis-sxoles-tou-limenikoy-somatos-stis-stratiotikes-sxoles-stis-sxoles-tou-pyrosvestikoy-somatos-kai-stis-sxoles-tis-ellinikis-astynomias-me-to-systima-ton-panelladikon-eksetaseon-2

Σας επισυνάπτουμε την Υπεύθυνη Δήλωση και την Αίτηση που θα χρησιμοποιήσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Με εκτίμηση
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ                                                          Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Παιδείας, Νέων Τεχνολογιών & Καινοτομίας            Αθλητισμού, Νεολαίας
και Τοπικής Επιχειρηματικότητας,
ΑΡΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                                          ΠΑΝΑΓΗΣ ΛΟΥΚΑΤΟΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 2021-2022
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ