«Δημοτικές Κινητές Μονάδες Υγείας» προτείνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου Χρήστος Τσεβάς

Διαβάστε τις 5 προτάσεις που έδωσε στη δημοσιότητα ο συνδυασμός “Η πόλη μας, το σπίτι μας”.

Οι προτάσεις του συνδυασμού μας για το πεδίο της υγείας

Παρατηρώντας τις υπάρχουσες δομές στο δήμο μας, τόσο από την πλευρά του δημότη, όσο και του επαγγελματία υγείας, οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε εφαρμόσιμες προτάσεις που δίνουν το στίγμα που θέλουμε να αφήσει ο συνδυασμός μας στο πεδίο της υγείας.
Έτσι προτείνουμε :

Α) «Δημοτικές Κινητές Μονάδες Υγείας» ως μια δημοτική πρωτοβουλία που μπορεί να αποτελέσει ένα καινοτόμο πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με στόχο :
ι) την εύκολη και άμεση πρόσβαση των κατοίκων των του δήμου μας σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας
ιι) την άμεση αντιμετώπιση επείγοντων περιστατικών, ιδίως για περιοχές του δήμου μας όπου δύσκολα προσεγγίζει ασθενοφόρο
ιιι) την αμεσότερη διακομιδή ασθενών σε νοσοκομείο, ή παροχή πρώτης βοήθειας μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου.

Η ευέλικτη Κινητή Μονάδα Υγείας θα διαθέτει τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό που θα την καταστήσει ικανή να ανταποκριθεί στη βασική ανάγκη για ανοιχτή πρόσβαση όλων των δημοτών σε αξιόπιστες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, συμβάλλοντας στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε έκτακτα περιστατικά.

Γιατροί πολλών ειδικοτήτων θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, ενώ οι κινητές μονάδες υγείας θα είναι εξοπλισμένες ώστε να εκτελούν και βασικές διαγνωστικές εξετάσεις.

Β) Δημοτικές Δομές Υγείας και Εθελοντισμός
Προτείνουμε την αμεση επίβλεψη των δημοτικών δομών υγείας, τη στελέχωσή τους με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και τον εξοπλισμό τους με τα κατάλληλα εργαλεία και μηχανήματα για την παροχή ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών στους δημότες. Ενίσχυση και προώθηση του εθελοντισμού στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας και της ασφάλειας στο δήμο μας.

Γ) Πρωτοβουλίες για ενίσχυση των δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων προβλημάτων υγείας, καθώς και οργάνωση προγραμμάτων δωρεάν εμβολιασμού στο δήμο μας και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε θέματα υγείας.

Δ) Σχολικοί Νοσηλευτές στα σχολεία του δήμου μας όπως προβλέπεται βάσει νομοθεσίας.

Ε) Λειτουργία υποδομών ψυχικής υγείας και συμβουλευτικής παίδων και ενηλίκων σε συνεργασία με όμορους δήμους.
Εφαρμογή προγραμμάτων συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης των δημοτών σε ομαδικό, οικογενειακό ή εξατομικευμένο επίπεδο.
Εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης της παραβατικότητας στα σχολεία του Δήμου, και διευθέτηση προβλημάτων ανηλίκων.

Η πόλη μας, το σπίτι μας

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ