Δημοτικό Σχολείο Πολυδενδρίου: Βράβευση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 2/4, για πρόγραμμα συνεκπαίδευσης με Ειδικό Σχολείο Τυφλών

Ένα καταπληκτικό πρόγραμμα συνεκπαίδευσης υλοποιεί το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας, για δεύτερη χρονιά.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αποδοχή της διαφορετικότητας και βασίστηκαν στους Άξονες της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ και των Αρχών της Ένταξης και Συνεκπαίδευσης των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) στο Τυπικό Σχολείο.

Στο φετινό πρόγραμμα συμμετείχαν οι τάξεις ΣΤ και Α. Οι Αρχές και οι Στόχοι του Προγράμματος Υλοποίησης της Συνεκπαίδευσης βασίζονται:

Στο Σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στην διασφάλιση ίσων ευκαιριών όλων των παιδιών με ή χωρίς αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην Εκπαίδευση χωρίς διακρίσεις .
Στην ενδυνάμωση συμμετοχής όλων των συλλογικών δράσεων που σκοπό έχουν την αποδοχή της Διαφορετικότητας.
Στην αξιοποίηση των γνώσεων, των εμπειριών και των βιωμάτων των παιδιών τα οποία θα βοηθήσουν στην συναισθηματική τους ανάπτυξη.
Στην καλλιέργεια της αμοιβαίας κατανόησης και της από κοινού αντιμετώπισης των προβλημάτων και των δυσκολιών που θα προκύψουν.
Στην ενεργοποίηση της δημιουργικότητας, της αυτενέργειας και των δυνατών σημείων όλων των μαθητών με ή χωρίς αναπηρία.
Στην αποδοχή πως όλοι οι μαθητές με ή χωρίς αναπηρία μπορούν να εκπαιδευτούν σε ένα κοινό πλαίσιο.
Στην προσπάθεια ανάπτυξης όλων των δυνατών πεδίων των γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών μας.
Στην συνέχιση του Προγράμματος και στην συστηματική παρακολούθηση και υποστήριξη όλων των μαθητών μας, τυφλών και βλεπόντων.
Ο Δήμος Ωρωπού και την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Παιδείας στήριξε από την πρώτη στιγμή αυτή την δράση. Επίσης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πολυδενδρίου και οι γονείς των τάξεων ΣΤ και Α, υπήρξαν αρωγοί σε κάθε προσπαθεια στηριζοντας με την συμμετοχή τους και την ευαισθησία που εδείξαν κατά την υλοποίηση του προγράμματός.

Η αναγνώριση λοιπόν ήρθε από την Προεδρία της Δημοκρατίας που θα βραβεύσει το Δημοτικό Σχολειό στις 2 Απριλίου, επικροτώντας την τεράστια προσπάθεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και ειδικά της Διευθύντριας κ.Κατσουγκρη Αναστασίας, που πίστεψε και υλοποίησε άριστα το πρόγραμμα. Τέτοιες δράσεις αναβαθμίζουν το επίπεδο των Δημοτών μας, ειδικά όταν απευθύνονται στα παιδιά και δείχνουν την σοβαρή δουλεία και την άριστη αντιμετώπιση που υπάρχει στα Δημόσια Σχολεία.

Συγχαρητήρια σε όλους.

Πηγή: oroposnews.net

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ