ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΖΑΜΑΝΗΣ: “Ζητάμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας, για να ολοκληρώσουμε το έργο μας” (βίντεο-φωτο)

Η αυτοκριτική για τις λακκούβες και το κακό οδικό δίκτυο αλλά και η σκληρή επίθεση στον επικεφαλής της “Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο” Γιάννη Καλαφατέλη, για τις υποθέσεις των “νερών του Κρυονερίου” και του ελλείματος στις σχολικές επιτροπές, ήταν τα δύο βασικά στοιχεία της ομιλίας του εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Διονύσου Διονύση Ζαμάνη, στο πλαίσιο των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου των “Ανοιχτών Οριζόντων” στον Άγιο Στέφανο, το Σάββατο 13/4.

Ο Δ.Ζαμάνης ζήτησε την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προκειμένου, όπως τόνισε, “να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας για το Δήμο”.

Αναφορικά με τις λακκούβες και το κακό οδικό δίκτυο, απάντησε ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποχέτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ένα έργο το οποίο, όπως ανέφερε, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο σύνολό του μέσα στην επόμενη τετραετία.

“Αυτά τα 4 χρόνια δώσαμε τη μάχη της υποδομής” είπε ακόμη ο επικεφαλής των “Ανοιχτών Οριζόντων” ο οποίος απαρίθμησε και τα έργα τα οποία είτε έχουν ολοκληρωθεί ή ολοκληρώνονται σύντομα (σχολεία και παιδικοί σταθμοί, αθλητικοί χώροι, Δημοτικό Γηροκομείο κλπ).

Ο Διονύσης Ζαμάνης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τον επικεφαλής της “Δύναμης Ευθύνης” λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις από κάποιον που κατηγορείται για κακούργημα. Από κάποιον που έβγαζε 40 – 40 χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του Δήμου. Από κάποιον που άφησε πίσω του αποκαϊδια”.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων αλλά και του αγιασμού, που τέλεσε ο εφημέριος του Ι.Ναού Κοιμήσεως θεοτόκου Αγίου Στεφάνου π.Χρυσοβαλάντης, παραβρέθηκαν εκατοντάδες φίλοι του συνδυασμού όπως και οι βουλευτές Γ. Βλάχος και Κ. Κατσίκης και ο διεθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη κ. Σ. Πέτσας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι και εκ νέου υποψήφιοι Στ. Κοροβέσης, Γ. Σμέρος και Γ. Τσούπρα, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Δ. Γιαρένης, Χρ. Καλαποθαράκος, Θ. Κατσιγιάνης, Τ. Καρασαρλής, Κ. Κοντάκης, Γ. Οικονομάκος, Ν. Πέππας, Μ. Πρέκας, Αγγ. Σύρμας, οι υποψήφιοι βουλευτές Ν. Καλάκος και Χ. Ξάνθη, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς και οι υποψήφιοι σύμβουλοι του Συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες».

Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες καθώς και το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Δ.Ζαμάνη.

 

 

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες ΕΔΩ

Η ομιλία Ζαμάνη

“Μια δύσκολη πορεία που ξεκίνησε το 2014,
πέρασε πολλούς κάβους, υπερνίκησε αντιξοότητες
κι άλλαξε το status του Διονύσου προς το καλύτερο.
Με Σχέδιο, Ανάπτυξη, Διαφάνεια, Αξιοκρατία, Διαβούλευση,
Εντιμότητα, Συλλογική δουλειά, Σεβασμό στον Πολίτη
και τα χρήματα του Δημότη.
Ανοιχτοί Ορίζοντες, Ανοιχτή Πόλη και στη νέα 4ετία.

Η ομιλία του Διονύση Ζαμάνη στη μεγαλειώδη συγκέντρωση για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου των Ανοιχτών Οριζόντων.

Φίλες και φίλοι, σας καλωσορίζω στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού μας Ανοιχτοί Ορίζοντες. Είμαι χαρούμενος (και συγκινημένος, πρέπει να πω) που βλέπω ότι η πρόσκλησή μας βρήκε ανταπόκριση, και σας ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μας κάνετε να βρίσκεστε σήμερα εδώ. Ο Διόνυσος είναι ένας υπέροχος τόπος. Είμαι περήφανος για τον τόπο μας. Μεγάλωσα στη Δροσιά.

Εκείνη την εποχή, δεν σκεφτόμουν ότι κάποια στιγμή θα είμαι εδώ μπροστά σας, εκλεγμένος Δήμαρχος, με ένα σημαντικό έργο τετραετίας πίσω μου, να διεκδικώ την ψήφο σας για 2η φορά. Θέλω να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε τη δυνατότητα αυτή! Έχω πάθος και φιλοδοξία γι αυτόν τον τόπο. Φιλοδοξία να εξελιχτούμε κι άλλο, να προχωρήσουμε, να γίνουμε ένας σύγχρονος Δήμος πρότυπο. Ένας τόπος όπου το να ζεις και να δουλεύεις είναι προνόμιο.

Η παρουσία σας γεμίζει όλους εμάς, τους υποψηφίους του συνδυασμού, τους συνεργάτες μου αλλά και έμενα προσωπικά, δύναμη και αποφασιστικότητα ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας και την επόμενη τετραετία. Η προσέλευσή σας δείχνει, με τον πιο εμφατικό τρόπο, ότι ο κοινός μας αγώνας 4 χρόνια τώρα για το καλό του τόπου μας, προχωράει, συνεχίζεται και είναι στη σωστή κατεύθυνση. Αυτή η κοινή μας προσπάθεια για ένα καλύτερο Δήμο Διονύσου, όπως αποδείχθηκε, δεν αποτελεί ένα ακόμα κοινότοπο σύνθημα. Έγινε πράξη και θα συνεχίσει. Είναι δημιουργία και ταυτόχρονα δέσμευση. Είναι έργα, είναι αποτελέσματα.

Σήμερα ξεκινάμε την προεκλογική εκστρατεία για την τετραετία 2019-2023. Πέρασαν 4 χρόνια και 4 μήνες από την ημέρα που μας εμπιστευθήκατε τη διοίκηση του Δήμου και μας δώσατε εντολή να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Σήμερα μαζί με τους συνεργάτες μου, μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι τα καταφέραμε! Συναντήσαμε δυσκολίες. Σας θυμίζω ότι στο διάστηµα των 4 ετών που πέρασαν, κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών. Ως νέα Δημοτική Αρχή, έπρεπε να διοικήσουμε έναν Δήµο µε μεγάλα προβλήματα.

Μάλιστα, αναλάβαμε, εν μέσω μιας εξαιρετικά αρνητικής οικονομικής συγκυρίας. Κάθε ελληνικό νοικοκυριό ταλαιπωρήθηκε στην κρίση. Το ίδιο ταλαιπωρήθηκε και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με σημαντική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Με λιγότερους πόρους. Με αδυναμία προσλήψεων και επενδύσεων στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου. Με ένα πολυδαίδαλο κράτος και αρμοδιότητες που επικαλύπτονται τόσο ώστε να χάνεται η ευθύνη των φορέων.

Αντέξαμε όμως! Στην πιο δύσκολη συγκυρία, για την Ελλάδα, για τον τόπο, αντέξαμε! Μπορεί να μην καλύψαμε όλους τους τομείς που θα θέλαμε, μπορεί να έχουν μείνει σε εξέλιξη κάποια έργα, όμως έχουν σχεδιαστεί, έχουν εκπονηθεί μελέτες, έχουν ξεκινήσει. Δεν ολιγωρήσαμε. Εµ̟πιστευτήκαμε το σχέδιο µας. Εμπιστευτήκαμε τους ανθρώπους µας. Γιατί από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε μέχρι σήμερα δουλεύουμε με την ίδια όρεξη, με την ίδια αγάπη για τον τόπο μας, με το ίδιο πάθος. Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά µας, διεκδικήσαμε αποτελεσματικά πόρους και φροντίσαμε για την εκτέλεση σημαντικών έργων υποδομής.

Θα ήθελα να σταθώ σε κάποια από τα πιο σημαντικά σημεία του έργου της τετραετίας που πέρασε.
– Κάναμε μειώσεις δημοτικών τελών που σε πολλές περιπτώσεις έφτασαν το 30% και το 50% όπως το κόστος της υδροπαροχής.
– Λειτουργήσαμε 2 νέα σχολεία στη Δροσιά και τον Σεπτέμβριο ξεκινά τη λειτουργία του ένα τρίτο στον Αγ. Στέφανο.
– Δημοπρατούνται, τους επόμενους μήνες, το Δημοτικό σχολείο του Κρυονερίου και το Λύκειο του Διονύσου.
– Λειτουργήσαμε τρεις νέους παιδικούς σταθμούς σε Κρυονέρι, Ροδόπολη και Διόνυσο, με αποτέλεσμα να μπορούμε να καλύπτουμε σχεδόν όλες τις αιτήσεις των κατοίκων μας. Στόχος μας είναι: κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού στο Δήμο μας.
– 2 από τα 4 κλειστά δημοτικά γήπεδα του Δήμου ανακατασκευάστηκαν και απέκτησαν ξύλινο παρκέ.
– 5 από τα 6 ανοικτά γήπεδα ποδοσφαίρου αλλάζουν χλοοτάπητες
– 12 νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές έχουν παραδοθεί και πολύ σύντομα άλλες 5. Συνολικά 17.
– Δύο νέα ΚΑΠΗ λειτούργησαν, του Διονύσου και της Σταμάτας που είχε διακόψει την λειτουργία του.
– Ο οίκος ευγηρίας του Δήμου σε λίγες μέρες από κτίριο φάντασμα ξεκινά την λειτουργία του.
– Ένα καινούργιο ΚΕΠ παρέχει υπηρεσίες στον Διόνυσο.
– Το έργο της αποχέτευσης παρά τα όσα προβλήματα μας κληροδότησε ο αρχικός ανάδοχος τώρα πια μετά από πολύ αγώνα προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Έχει αναλάβει πλέον μια από τις πλέον αξιόπιστες τεχνικές εταιρείες της χώρας.
Ταυτόχρονα στην τελική ευθεία είναι και οι δημοπρατήσεις των υπόλοιπων τμημάτων σε Αγ. Στέφανο, Άνοιξη και Δροσιά. Οι δυο τελευταίες θα έχουν γίνει σίγουρα πριν την λήξη αυτής της θητείας.
– Αυτή τη στιγμή εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα ύψους 13 εκ ευρώ στον Αγ. Στέφανο και αποκτήθηκε το οικόπεδο που είναι απαραίτητο προκειμένου να υλοποιηθεί το αντιπλημμυρικό της Λεωφόρου Σταμάτας.
– Συνολικά φέραμε στον Δήμο, από προγράμματα, χρηματοδότηση για έργα άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ.
– Καινοτόμες δωρεάν υπηρεσίες για τους πολίτες όπως, τα summer camp που απασχόλησαν ποιοτικά και δημιουργικά, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών, χιλιάδες παιδιά.
– Το φοιτητικό λεωφορείο προς την πανεπιστημιούπολη.
– Η ιδιωτική φύλαξη κοινοχρήστων χώρων κατά τις βραδινές ώρες με 10 αυτοκίνητα περιπολίας σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου είναι υπηρεσίες που αυτή η διοίκηση εγκαινίασε και οι πολίτες του Δήμου αγκάλιασαν.
– Στηρίξαμε τους συμπολίτες μας στο οικιστικό- δασικό δηλώνοντας απερίφραστα στην Πολιτεία ότι για τον Δήμο Διονύσου δεν υπάρχουν δάση μέσα στους οικισμούς.
– Θα κλείσω την παράθεση των τίτλων με το έργο του οδοφωτισμού. Τους επόμενους μήνες, 9000 φωτιστικά σώματα θα αντικατασταθούν με νέα τεχνολογίας led, χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και καλλίτερου φωτιστικού αποτελέσματος. Μια ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας .

Όλα αυτά είναι μας επιτρέπουν να υποστηρίζουμε, με νούμερα και όχι στον αέρα, ότι το έργο το όποιο παράχθηκε τα 4 τελευταία χρόνια είναι περισσότερο από όσο παράχθηκε συνολικά στις δυο προηγούμενες θητείες.
Εγώ ο ίδιος, ως Δήμαρχος αυτή την τετραετία, πιστεύω πως υπήρξα ανοικτός σε κάθε εύλογο αίτημα, προσβάσιμος για κάθε πολίτη που είχε ανάγκη τη συνδρομή μου, διατηρώντας σταθερή και αμετάβλητη τη διάθεσή μου για κοινωνική προσφορά.
Επιδίωξα σε κάθε περίπτωση συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα, τόσο εντός της διοικούσας παράταξης όσο και διαπαραταξιακά, με γνώμονα πάντα το καλό του Δήμου.

Θα μου πείτε, όλα καλά τα κάναμε; Δεν υπάρχουν παράπονα; Έργα που δεν ολοκληρώθηκαν αν και ξεκίνησαν; Έργα που δεν ξεκίνησαν αν και είχαν αναγγελθεί;
Ξέρω τι σκέφτεστε.
Ένα πρόβλημα που βιώνουμε όλοι μας. Το οδικό δίκτυο. Το οδικό δίκτυο που δεν έχει αποκατασταθεί στο βαθμό που θα ήθελα και αγωνίστηκα να πετύχω.
Το κατανοώ.

Η αλήθεια είναι ότι την τετραετία που πέρασε δώσαμε την «μάχη της υποδομής»!
Ο Δήμος μας έχτισε τις βασικές του υποδομές.
Ολοκληρώσαμε το αποχετευτικό δίκτυο το οποίο αλλάζει την ποιότητα ζωής κάθε πολίτη και αναβαθμίζει την αξία της περιουσίας κάθε οικογένειας.
Συνέπεια της έκτασης του έργου αυτού, είναι ότι το 25% του οδικού δικτύου έχει δεχτεί παρεμβάσεις.
Έτσι, σε αντίθεση με Δήμους που έχουν λύσει αυτά τα προβλήματα εδώ και δεκαετίες, δεν προλάβαμε να υλοποιήσουμε πεζοδρόμια και ασφαλτοστρώσεις.

Ζητάμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας ώστε να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το σχέδιο μας για τον Δήμο. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε. Δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής ούτε θα αφήσουμε αποκαΐδια πίσω μας για να σκεπάσουν τις αμαρτίες μας.

Όλοι μας γνωριζόμαστε στην κοινωνία του Διονύσου, όλοι μας ξέρουμε ποιος είναι ποιος και όλοι μας έχουμε την ευθύνη της επιλογής μας. Θέλει περίσσια πολιτικού θράσους φίλες και φίλοι, να διεκδικείς την ψήφο, να διεκδικείς την εμπιστοσύνη των συμπολιτών σου, ενώ, την ίδια στιγμή, κατηγορείσαι για κακούργημα ύψους 500.000 ευρώ και για την ουσία της υπόθεσης δεν έχεις πει μια λέξη.

Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις. Από ποιον; Από κάποιον που έδινε εντολή να βγαίνουν μετρητά από τα ταμεία του Δήμου 40 – 40 χιλιάδες Ευρώ και δεν έχει πει μια δικαιολογία. Από κάποιον που δεν έχει πει κουβέντα για τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ μέσω των σχολικών επιτροπών, χρήματα που θα μπορούσαν να γίνουν έργο για τα παιδιά μας. Από κάποιον που πίσω του άφησε εμπρησμούς και αποκαΐδια. Λες και τα χρόνια που πέρασαν, βύθισαν στη λήθη τις πληγές του Δήμου από τη φωτιά. Για μας η φωτιά έχει υπογραφή. Οι Δημότες δεν μπορούν να την ξεχάσουν.

Εμείς όμως προχωράμε μπροστά! Στις προσωπικές επιθέσεις απαντάμε με το σχέδιο και το πρόγραμμα μας για τον Δήμο. Το πρόγραμμα της νέας τετραετίας, για την οποία ζητώ τη στήριξη και την ψήφο σας, το έχουν επεξεργαστεί έμπειρα στελέχη μας. Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα έχουμε τον χρόνο να το παρουσιάσουμε ώστε να ενημερωθείτε, να το συζητήσουμε ώστε να το εγκρίνετε. Η ψήφος που ζητώ από εσάς είναι για συγκεκριμένο σχέδιο, έργο που δεσμεύομαι να υλοποιήσω για τον Διόνυσο. Γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη φιλοδοξία μου. Το έργο που θα επιτελέσω στον Δήμο που ζω.

Έχω ζήσει τον τόπο μου με χωματόδρομους και μονοθέσιο σχολείο. Από τότε, εξελίχθηκε γιατί κάποιοι είχαν όραμα και σχέδιο. Αυτό το όραμα ενστερνίστηκα και ακολουθώ. Για να κάνω, να κάνουμε, όλοι μαζί, τον Διόνυσο τόπο όπου το να ζεις και να δουλεύεις είναι προνόμιο.

Αγαπητοί συμπολίτες,
Υποψήφιοι, συνεργάτες, φίλες και φίλοι,
Φιλοδοξώ κάθε δημότης του Δήμου Διονύσου να έχει την ποιότητα ζωής που του αξίζει.
Φιλοδοξώ κάθε παιδί να έχει ίσες ευκαιρίες, στην εκπαίδευση, στην ψυχαγωγία, στον αθλητισμό.
Φιλοδοξώ οι νέοι του Διονύσου να ονειρεύονται να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση εδώ.

Ζητώ την στήριξή σας, για μια νέα τετραετία!
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μέλλον του δήμου μας θα είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Δημιούργημα δουλειάς και συνεργασίας πολλών, άξιων και δημιουργικών ανθρώπων. Ανθρώπων με όρεξη για δουλειά, με κέφι για δημιουργία. Μερικοί από αυτούς είναι σήμερα εδώ δίπλα μου.

Η παράταξη Ανοιχτοί Ορίζοντες συγκροτήθηκε από ανθρώπους χωρίς προσωπικές στρατηγικές. Μοναδικό μας μέλημα και μεράκι είναι ο Δήμος Διονύσου και η πρόοδος του. Η παράταξή μας παραμένει ζωντανή, όπως φαίνεται από την παρουσίαση 26 νέων υποψηφίων πέραν αυτών που συνεχίζουν από τις προηγούμενες εκλογές.

26 νέοι υποψήφιοι που αναγνώρισαν την δουλειά που έκανε η διοίκησή μας αυτά τα 4 χρόνια και επιθυμούν να συνεισφέρουν στην κοινή μας προσπάθεια για το μέλλον του Δήμου τιμώντας μας με την υποψηφιότητά τους.

Συνεχίζουμε… και την επόμενη τετραετία!
– Έχουμε ήδη εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις από Ευρωπαϊκούς πόρους πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ για την βελτίωση του δικτύου ύδρευσης. Έργα που θα εκτελεστούν την προσεχή θητεία.
Έχει ήδη γίνει ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για κτίριο παιδικού σταθμού και αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στον Άγιο Στέφανο, ένα κτίριο που θα γίνει σημείο αναφοράς και στολίδι για την πόλη μας. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ήταν εντυπωσιακά και θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτής της μελέτης.
Ταυτόχρονα, αντίστοιχη μελέτη εκπονείται από το Πολυτεχνείο του Βόλου ως εργασία του τμήματος Αρχιτεκτονικής για την αναπαλαίωση και αξιοποίηση ενός ακόμα εμβληματικού κτιρίου της πόλης μας, αυτό του παλαιού σταθμού του τρένου στο Διόνυσο, στον χώρο των Διονυσίων.
Συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε το δίκτυο αποχέτευσης. Εκτελούνται ήδη 100 χλμ δικτύου και δημοπρατούνται μέχρι τη λήξη αυτής της θητείας άλλα 40. Στόχος της επόμενης θητείας όλο το δίκτυο αποχέτευσης να έχει ολοκληρωθεί παντού ή να εκτελείται.
Ήδη εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα 13 εκατομμυρίων. Αποκτήθηκε ο κατάλληλος χώρος για το αντιπλημμυρικό της Λ. Σταμάτας το οποίο θα υποβληθεί άμεσα για χρηματοδότηση με 5 εκατομμύρια ακόμη.
Έχει ήδη αποκτηθεί application εφαρμογή για τα προβλήματα καθημερινότητας και επικοινωνία των δημοτών με το Δήμο. Η εφαρμογή, στην εποχή της τεχνολογίας, θα αναβαθμίσει αισθητά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και σύντομα θα δοθεί προς χρήση.

Σήμερα, ζητώ την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας για να συνεχίσουμε! Για να πάμε τον Δήμο πέρα από τα όσα προσφέραμε μέχρι σήμερα. Να πάμε ένα βήμα παραπέρα.
Σε έναν Δήμο που τώρα φτιάχνεται, τώρα ενοποιείται (μετά τον Καλλικράτη), να ενωθεί πραγματικά, ως ένας σύγχρονος Ευρωπαϊκός Δήμος. Η πόλη μας. Ο τόπος όπου είναι προνόμιο να ζεις και να δουλεύεις”.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες φωτογραφίες

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ