ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, δεν υπάρχει χρόνος για μικροπολιτική…

Διαβάστε την απάντηση της διοικούσας παράταξης σε Δελτίο Τύπου των “Ανοιχτών Οριζόντων”. Δείτε ποιες βασικές προτεραιότητες έθεσε ο Δήμαρχος Διονύσου, στην εισήγησή του στο πρώτο… Μαραθώνιο Δημοτικό Συμβούλιο της νέας τετραετίας, που ξεκίνησε στις 24 και ολοκληρώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προτεραιότητά μας παραμένει η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου Διονύσου και όχι η μικροπολιτική

Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου Διονύσου, ότι σ’ αυτή τη θητεία δεν πρόκειται να ακολουθήσει το δρόμο των αντεγκλήσεων και της στείρας αντιπαράθεσης, όσο κι αν υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι διακαώς το επιθυμούν και εφευρίσκουν κάθε φορά αφορμές για να προκαλούν αχρείαστη ένταση.

Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται, δυστυχώς, και ο πρώην Δήμαρχος κος Δ. Ζαμάνης, ο οποίος από την πρώτη κιόλας τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της νέας δημοτικής περιόδου, στις 24 Σεπτεμβρίου, επιβεβαίωσε ποιος ήταν ο κύριος λόγος που οι πολίτες αποδοκίμασαν τον ίδιο και τη διοίκησή του στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές.

Δεν σκοπεύουμε να σχολιάσουμε περαιτέρω τις άστοχες, τουλάχιστον, εκφράσεις του κου Ζαμάνη στο Δημοτικό Συμβούλιο, εν είδει αστεϊσμού, ούτε την ανεπιτυχή προσπάθεια αποδόμησης της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που ανεπιτυχώς επιχείρησαν μέλη της παράταξής του, συνεπικουρούμενα και από ορισμένους συμβούλους άλλων παρατάξεων.

Ούτε θα σταθούμε στις άκομψες και εξωθεσμικές «μυστικές διαβουλεύσεις» μεταξύ παρατάξεων, με στόχο τον αποκλεισμό των μη αρεστών δημοτικών συμβούλων από το Δ.Σ. της ΕΣΤΙΑΣ, κατά παράβαση όχι μόνο κάθε δεοντολογίας αλλά εν τέλει και του ίδιου του Νόμου και των ερμηνευτικών εγκυκλίων του υπουργείου εσωτερικών.

Αυτό που τελικά έχει σημασία για εμάς και πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες, είναι ότι η ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ στη δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 25  Σεπτεμβρίου, εξασφάλισε με την υπεύθυνη στάση της την εκπροσώπηση του συνόλου των παρατάξεων στο Δ.Σ. της ΕΣΤΙΑΣ χωρίς αποκλεισμούς.

Οι δημότες πρέπει επίσης να πληροφορηθούν ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες της νέας διοίκησης, τις οποίες περιέγραψε στη βασική του τοποθέτηση, στην  αρχή του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης.

Ο κος Καλαφατέλης, υπογράμμισε ότι απευθύνεται τόσο προς τους δημότες όσο και προς τους εργαζομένους του Δήμου, ζητώντας την ενεργή στήριξή τους για να προχωρήσει το έργο της δημοτικής αρχής.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

  • στην ανάγκη ριζικής βελτίωσης των τομέων της καθαριότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος, κάνοντας λόγο για μια δύσκολη και χαοτική κατάσταση που άφησε πίσω η προηγούμενη δημοτική αρχή,
  • στην προσπάθεια για την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και τη δημιουργία νέου Δημαρχείου,
  • στη λειτουργία δύο νέων σχολείων εντός του 2022, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου και του Λυκείου Διονύσου,
  • στην ολοκλήρωση της αποχέτευσης ακαθάρτων και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου, με προτεραιότητα τη δημοπράτηση του έργου στον Άγιο Στέφανο που βρίσκεται στον αέρα από το 2014,
  • στην εκ νέου ανάρτηση των δασικών χαρτών, με τρόπο που να διασφαλίζει τις ιδιοκτησίες των δημοτών,
  • στην ίδρυση νέας Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (πρώην ΘΕΣΠΙΣ),
  • στη λειτουργία νέου Κοιμητηρίου στη θέση Μπισμπίρι στον Άγιο Στέφανο,
  • στην ενεργή συμμετοχή του Δήμου Διονύσου στην αξιοποίηση του Κτήματος Τατοΐου κ.α.

Ως ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ καλούμε για μία ακόμη φορά τους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ όσο και τις υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας, σε συστράτευση και συνεργασία, τουλάχιστον για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο μας και τους δημότες στο σύνολό τους, σε όποια παράταξη κι αν ανήκουν.

Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μέσα στο επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Προτεραιότητά μας παραμένει η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου Διονύσου και όχι η μικροπολιτική.

Από το Γραφείο Τύπου

 

Διαβάστε πιο κάτω την αρχική τοποθέτηση των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Είναι λυπηρό για τους Δημότες μας ότι χρειάστηκε να γίνει ένα άκρως επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο το οποίο κράτησε δύο μέρες μέχρις ότου η νέα διοίκηση Καλαφατέλη να συνειδητοποιήσει στην πράξη ότι οι λογικές του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»… δεν είναι ανεκτές στο Δήμο Διονύσου.

Από τη μεριά μας η παράταξη Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες απέδειξε με τη στάση της ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανένα να μεταχειριστεί τον Δήμο Διονύσου και τα νομικά του πρόσωπα, όπως η «Εστία» σαν τσιφλίκι του.

Είναι μια στάση την οποία μας υπαγορεύει το έργο το οποίο κάναμε στην «Εστία» κατά την παρελθούσα θητεία με ομοφωνία και συναίνεση σχεδόν στο σύνολο των θεμάτων. Ως αντιπολίτευση υπερασπιζόμαστε το έργο μας: των τριών νέων παιδικών σταθμών σε λειτουργία, των δυο ΚΑΠΗ και του κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με ουσιαστική ευθύνη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ