Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο: Ποιος είναι ο Γιάννης Καλαφατέλης

Δείτε το Βιογραφικό του υποψηφίου Δημάρχου Διονύσου που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ποιος είναι ο Γιάννης Καλαφατέλης,υποψήφιος Δήμαρχος με την Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο:

Ο Γιάννης Καλαφατέλης ζει μόνιμα στο Κρυονέρι από το 1984 και είναι γιος του Άγγελου και της Σταματίας, παιδιά προσφύγων από τη Μικρά Ασία. Είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα Παπαδοπούλου και έχουν μια κόρη, την Αντωνέλα. Υπήρξε αθλητής της ομάδας μπάσκετ του Γ.Σ. Περιστερίου και συνεχίζει μέχρι τώρα να ασχολείται ερασιτεχνικά με το μπάσκετ.

Σπούδασε Ηλεκτρονικός Βιομηχανικών Αυτοματισμών, ενώ επί σειρά ετών διετέλεσε στέλεχος σε μεγάλη ελληνική εταιρεία στο τμήμα πωλήσεων-logistics.

Ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1991, οπότε και εκλέχτηκε για πρώτη φορά Κοινοτικός Σύμβουλος Κρυονερίου, ενώ τη διετία 1997-1998 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Κρυονερίου.

Από το 1994 έως το 1998 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Προστασίας Πάρνηθας.Από το 1999 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010 ήταν Πρόεδρος της Κοινότητας Κρυονερίου με πλούσιο έργο τόσο στην ανάπτυξη και τον καλλωπισμό της Κοινότητας, όσο και στον κοινωνικό τομέα.

Στις 6 Ιουλίου 2010, εκλέχτηκε επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» του νέου Δήμου Διονύσου, ο οποίος προέκυψε από τη συνένωση επτά πρώην Δήμων και Κοινοτήτων της Βόρειας Αττικής, μετά την ψήφιση του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 αναδείχτηκε με μεγάλη πλειοψηφία Δήμαρχος του «Καλλικρατικού» Δήμου Διονύσου.

Τα τρία και πλέον χρόνια της Δημαρχίας του οργανώθηκε σχεδόν από μηδενική βάση ο νέος Δήμος Διονύσου, που προέκυψε από τη συνένωση επτά πρώην Δήμων και Κοινοτήτων (Άγιος Στέφανος, Άνοιξη, Δροσιά, Διόνυσος, Κρυονέρι, Ροδόπολη, Σταμάτα).

Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 διετέλεσε Δήμαρχος Διονύσου.

Σήμερα εργάζεται στον Δήμο Ηρακλείου ως ειδικός σύμβουλος σε θέματα περιβάλλοντος και υποδομών.
Στις εκλογές του 2019 θα είναι υποψήφιος δήμαρχος με την δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ.

ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ