“Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο”: Τελευταίος στα έργα ο Δήμος Διονύσου, σύμφωνα με τον απολογισμό της Περιφέρειας Αττικής !

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νέας δημοτικής παράταξης, ο Δήμος εμφανίζει εκτελεσμένα έργα 13 εκατομμυρίων ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα με μελέτες προηγούμενων δημοτικών αρχών, ενώ απογοητευτική είναι η εικόνα και στα έργα του 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΑΝΤΙ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ κ. ΖΑΜΑΝΗ

Πριν 10 μέρες, η Περιφέρεια Αττικής δημοσίευσε τον απολογισμό των έργων των 12 Δήμων της Ανατολικής Αττικής. Ο δήμος Παλλήνης ήταν στη πρώτη θέση με εκτελεσμένα έργα 69 εκατ. ευρώ, ενώ ο Δήμος Διονύσου ήταν στην τελευταία θέση, με εκτελεσμένα έργα αξίας 13 εκατ. ευρώ! Και μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα με μελέτες προηγούμενων Δημοτικών Αρχών.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης (5/3/2019) παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των έργων του 2018. Η εικόνα ήταν εντελώς απογοητευτική:
• Από τα έργα αξίας 21 εκατ ευρώ που είχαν ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2018, τελικά εκτελέσθηκαν έργα μόλις 258 χιλιάδων ευρώ, δηλ. ποσοστό 1,23% !
• Και από τις μελέτες αξίας 840 χιλιάδων ευρώ που είχαν προϋπολογισθεί, τελικά υλοποιήθηκαν κάτω από 13 χιλιάδες ευρώ, δηλ. ποσοστό μόλις 1,53%.
Οι δύο αυτές «επιδόσεις» της δημοτικής αρχής αποτελούν αρνητικό ρεκόρ, για το βιβλίο Γκίνες… Το σοβαρότερο όμως είναι ότι η έλλειψη μελετών σήμερα, σημαίνει μηδενισμό των έργων αύριο! Και δυστυχώς, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, καθώς η ίδια εικόνα υπάρχει σε όλα τα χρόνια, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε επί διοικήσεως Καλαφατέλη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού 2019. κ. Ζαμάνη, είναι βέβαιο ότι αφήνετε πίσω σας καμένη γη και στα έργα και στις υπηρεσίες. Με τις πρακτικές σας, έχετε επιφυλάξει στη νέα Δημοτική αρχή Μαραθώνιο, για να καλύψει τη μεγάλη έλλειψη, που αφήνει η Διοίκηση σας.

Διόνυσος 12/3/2019

Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ