ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: ΝΑΙ στην Πρόταση για κοινά ψηφοδέλτια στις Δημοτικές Ενότητες με 3 Προαπαιτούμενα

Να γίνει αποδεκτή η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στα τοπικά συμβούλια και να υπάρξει συμφωνία για υποψήφιους και πρόγραμμα.

“Αποκέντρωση – Συναίνεση – Σύγκλιση

Η συναίνεση και οι συγκλίσεις θέσεων και απόψεων αποτελούν διαρκές ζητούμενο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και, ταυτόχρονα, δική μας διακηρυγμένη Αρχή. Ειδικά σήμερα, με το σύστημα της απλής αναλογικής σε ισχύ, είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋποθέσεις για την ορθή λειτουργία των Δήμων.

Η “Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο”, ως δημοτική παράταξη Αρχών, είναι έτοιμη να υιοθετήσει κάθε πρόταση που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, αρκεί να συνοδεύεται από σαφώς προσδιορισμένη προγραμματική βάση προς εξασφάλιση της επιτυχίας του εγχειρήματος.

Βρισκόμαστε σήμερα στην τελική ευθεία προς τις Δημοτικές Εκλογές και έχουμε δώσει στη δημοσιότητα τις βασικές μας θέσεις για μια νέα Δημοτική Λειτουργία. Πριν από τις ανακοινώσεις για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου μας, κρίνουμε σκόπιμη τη δημόσια τοποθέτηση στην πρόταση για σχηματισμό κοινών ψηφοδελτίων στις Δημοτικές Ενότητες.

Επισημαίνουμε εδώ ότι οι προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί επί του θέματος δεν είναι δυνατόν να εξεταστούν ανεξάρτητα από την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, την ενίσχυση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων και την ουσιαστική κατοχύρωση της διαφάνειας, δηλαδή εκτός των κυρίων στοχεύσεων του προγραμματικού μας πλαισίου.
Συνεπώς, για την συγκρότηση ανεξάρτητων τοπικών ψηφοδελτίων υπάρχουν τρία προ-απαιτούμενα:

1. Αποδοχή, εκ μέρους των παρατάξεων, της Δημοτικής Λειτουργίας με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στα Τοπικά Συμβούλια και δέσμευση τους για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πολιτικής από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

2. Συμφωνία των παρατάξεων σε ένα κοινά αποδεκτό τοπικό πρόγραμμα.

3. Συμφωνία των παρατάξεων σε πρόσωπα κοινής αποδοχής, που δεν βαρύνονται με αντιδημοκρατικές και αυτοδιοικητικά αντιδεοντολογικές συμπεριφορές και θα συν-εργαστούν για την πρόοδο του Τόπου.

Εμείς, στη “Δύναμη Ευθύνης για το Διόνυσο’’, πιστεύουμε ότι τα τοπικά προβλήματα δεν έχουν αποχρώσεις και με αφορμή τις ήδη κατατεθείσες προτάσεις για το θέμα επανερχόμαστε στο θεμελιώδες αυτοδιοικητικό αίτημα και δηλώνουμε την διαθεσιμότητά μας για έναν άμεσο και ειλικρινή διάλογο”.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ