ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ προς ΕΥΠΟΛΙΣ: “Προσπαθείτε να δημιουργήσετε ανησυχία και φόβο στους πολίτες…”

Ακολουθεί ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ σε απάντηση ανάρτησης της παράταξης ΕΥΠΟΛΙΣ.

Δημοτική παράταξη ΕΥΠΟΛΙΣ: Μια παράταξη από άλλο… Δήμο

Με αφορμή την έλευση του «Διομήδη», η δημοτική παράταξη ΕΥΠΟΛΙΣ προχώρησε σε δημόσια ανάρτηση. Θεωρούμε ότι ευσεβής πόθος του συντάκτη ήταν να πραγματοποιήσει μια πολιτική, ουσιαστική και ηχηρή, παρέμβαση. Αντ’ αυτής, περιορίστηκε στην αναφορά του γνωστού, επαναλαμβανόμενου και γραφικού πλέον αφηγήματος, στο οποίο καταφεύγει ο ΕΥΠΟΛΙΣ. Ελλείψει πολιτικής φαντασίας αλλά και στοιχειώδους δεοντολογίας, ο συντάκτης -με άγνοια που θα δικαιολογούνταν μόνο εάν κατοικούσε σε άλλο Δήμο, μακριά από τον Διόνυσο- διατυπώνει ερωτήματα με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων και κλίματος ανησυχίας και φόβου στους πολίτες.
Και για να είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι, μακάρι να ήταν προϊόν απλής άγνοιας το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Πρόκειται, δυστυχώς, για μια εσκεμμένη και συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας και των πραγματικών δεδομένων.
Διερωτάται ο συντάκτης πού δαπανήθηκαν τα κονδύλια για τις αποκαταστάσεις και ποιο ήταν το αποτέλεσμα, ωσάν να μην έχει την εικόνα της περσινής «Μήδειας» και των πυρκαγιών του καλοκαιριού για να συγκρίνει με την σημερινή κατάσταση του Δήμου.
Αναφέρεται σε «μοιραία αμεριμνησία της Δημοτικής Αρχής» και σε «σειρά τραγικών γεγονότων» με αήθη και συκοφαντικό τρόπο, ώστε -χωρίς το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο- να μας κατηγορεί ως υπαίτιους τραγικών συμβάντων.
Διατυπώνει, τέλος, ερωτήματα για το εάν έχουν ληφθεί σχετικά προληπτικά μέτρα και πρόνοιες εν όψει δυσμενών καιρικών φαινομένων, ενώ -ως Δημοτική Αρχή- ενημερώνουμε τακτικά το Δημοτικό Συμβούλιο και απαντούμε σε ερωτήματα των παρατάξεων για κάθε σχετικό θέμα. Ο συντάκτης όφειλε να γνωρίζει τις απαντήσεις και να μην προφασίζεται άγνοια. Σε κάθε περίπτωση, τον διαβεβαιώνουμε, όπως και όλους τους κατοίκους του Δήμου, ότι έχουμε εξασφαλίσει τον μέγιστο δυνατό βαθμό προετοιμασίας και οργάνωσης των υπηρεσιών και των μέσων που διαθέτει ο Δήμος.
Μια συνετή και σοβαρή αντιπολίτευση είναι πάντοτε κέρδος για τον Δήμο και η καλόπιστη κριτική βελτιώνει τα αντανακλαστικά της Δημοτικής Αρχής.
Ο ΕΥΠΟΛΙΣ, δυστυχώς, δεν διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά και, όπως φαίνεται, δεν είναι στις επιδιώξεις του να τα αποκτήσει.

ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ

Ακολουθεί η αρχική ανάρτηση του ΕΥΠΟΛΙΣ

Δύσκολοι καιροί στο Διόνυσο: Οι Δημότες σε συνθήκες ανασφάλειας

Εδώ και ένα χρόνο, ο Δήμος μας βρίσκεται σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, έχουν ξοδευτεί περίπου 4 εκατομμύρια € για αποκαταστάσεις και αναρωτιόμαστε:
– Πού δαπανήθηκαν αυτά τα χρήματα και ποιο ήταν το αποτέλεσμα…;
Οι επικοινωνιακές πρακτικές του Δημάρχου Ι. Καλαφατέλη και οι γενικόλογες εξαγγελίες περί «υλοποίησης προληπτικών ενεργειών με σκοπό την όσο το δυνατό καλύτερη προετοιμασία απέναντι σε πιθανά έντονα καιρικά φαινόμενα και ειδικά τη χιονόπτωση και τον παγετό» δεν μπορούν να αποκαταστήσουν το απαραίτητο κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας για τον Δημότη.
Με αφορμή και το χαμηλό βαρομετρικό του «Διομήδη», δικαιολογημένη η αμφιβολία, αλλά και η καχυποψία της πλειοψηφίας των Δημοτών, ύστερα από μία σειρά τραγικών γεγονότων για τον Δήμο μας, που σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται με τη μοιραία αμεριμνησία της Δημοτικής Αρχής.
Οι μνήμες από την «Μήδεια» (που σε ένα μήνα έχουμε τη θλιβερή επέτειό της) είναι νωπές και, δεν αφήνουν περιθώρια, ώστε να νοιώθουμε ασφαλείς στην ευρύτερη περιοχή, ακόμα και όταν εμφανίζονται μικρότερης κλίμακας καιρικά φαινόμενα. Πολύ περισσότερο, όταν η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν έχει πείσει ούτε για την ουσιαστική πρόληψη, ούτε για την επιτυχή διαχείρισή της σε έκτακτα γεγονότα. Επίκαιρα και διαχρονικά τα ερωτήματα:
– Γνωρίζουμε αν οι υπηρεσίες του Δήμου μας έχουν προετοιμαστεί ανάλογα ώστε να μην βρεθούν προ απροόπτου, σήμερα και στο μέλλον; Ιδιαίτερα στις πιο νευραλγικές περιοχές (όπως για παράδειγμα εκεί όπου συγκεντρώθηκαν φερτά υλικά από τις προηγούμενες καταστροφές).
– Έχει γίνει καταγραφή και αναγνώριση των πιο σημαντικών μέσων για την ασφάλεια στους ανάλογους τομείς και ιδιαίτερη μέριμνα για τη σωστή λειτουργία τους (μηχανήματα έργων, εκχιονιστικά, ηλεκτροφωτισμού κ.α.);
– Υπάρχει μέριμνα για το ανάλογο προσωπικό, για την αντιμετώπιση δυσμενών καιρικών φαινομένων που θα έπλητταν την περιοχή;
– Έχει σχεδιαστεί η κατανομή του προσωπικού στους παραπάνω τομείς και σε όποιους άλλους απαιτηθεί, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του κανονισμού λειτουργίας των Δήμων σε έκτακτες περιπτώσεις;
– Έχει ληφθεί υπόψη η εσωτερική ανακατανομή του προσωπικού (όπως, άλλωστε, συνηθίζεται να γίνεται σε κάθε έκτακτη περίπτωση για ένα κρίσιμο, αυστηρά ορισμένο, χρονικό διάστημα);
– Ως παράταξη, έχουμε εδώ και καιρό τονίσει ότι είναι αναγκαία, πρωτίστως, η ταχεία αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο σε περίπτωση ξαφνικών αποκλεισμών σε δύσκολα σημεία (πεσμένα δέντρα, φαινόμενα παγετού κλπ).
– Με άλλα λόγια, δεν μας πείθουν, όσα έσπευσε να δηλώσει η Δημοτική Αρχή περί ετοιμότητας…
Εμείς, από την πλευρά μας, θα ευχηθούμε να μην ξαναζήσουμε ούτε κατ’ ελάχιστο τα τραγικά γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος και δηλώνουμε το «παρών» για την συνδρομή μας στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος.

«Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου»

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ