Δύο νέοι του Ιδρύματος Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση “Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ”, επισκέφτηκαν την Περιφέρεια Αττικής

Στους νέους του Ιδρύματος Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση – Ι.Π.Α.Π. ‘Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ’, άνοιξε χθες το πρωί τις πόρτες της η Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υποδέχθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Ιδρύματος στη δράση «Εργασία Μαζί / Job Shadow Day» τους νέους του Ιδρύματος.

«Για πρώτη φορά μετέχουμε, σε συνεργασία με τη Θεοτόκο, σε μια σπουδαία δράση, τη δράση «Εργασία Μαζί / Job Shadow Day». Πρόκειται για μια σπουδαία πανευρωπαϊκή δράση όπου στη χώρα μας μετέχει η Ελληνική Εταιρεία Υποστηριζόμενης Εργασίας, με στόχο να φέρει κοντά εργοδότες και υποψήφιους εργαζόμενους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», τόνισε η Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι «αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία κοινωνικοποίησης των ατόμων αυτών, που πρέπει να έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία».

«Δουλεύουμε λοιπόν σήμερα μαζί με τους νέους της Θεοτόκου, στα γραφεία της Περιφέρειας για να πάψουν ακριβώς οι νέοι με νοητική υστέρηση να είναι ‘σκιές’ στο περιθώριο της κοινωνίας, να γίνουν ισότιμοι πολίτες, με πρόσβαση στο δικαίωμα της εργασίας», σημείωσε η Περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια στηρίζει ακριβώς τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στο δίχτυ κοινωνικής προστασίας που οικοδομεί.

Η Περιφερειάρχης και οι υπάλληλοι του γραφείου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν δύο ξεχωριστούς νέους, τη Τζίνα και τον Γιώργο, οι οποίοι με ιδιαίτερη διάθεση και μεράκι συνεργάστηκαν και μετείχαν στην καθημερινότητα του γραφείου.

Σχετικά με τη δράση «Εργασία Μαζί / Job Shadow Day»

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Υποστηριζόμενης Εργασίας (ΕΛ.ΕΤ.ΥΠ.Ε) από τις 8 έως τις 19 Απριλίου στην Αττική, με στόχο να φέρει κοντά υποψήφιους εργαζόμενους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (π.χ. άτομα με αναπηρία) και εργοδότες (περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.theotokos.gr/ergasia-mazi/job-shadow-day). Οι φορείς που μετέχουν επίσης στη δράση είναι το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», η Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ), το «Σικιαρίδειο Ίδρυμα», το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση «Εστία», Το «Εργαστήρι» και ο Κοι.Σ.Π.Ε «Διαδρομές».

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ