ΕΥΠΟΛΙΣ: “Δεν ακολουθούμε τακτικές Big Brother, τυχαία η διαπίστωση της τροχαίας παράβασης του υπηρεσιακού οχήματος…”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την αναιτίως οργίλη αντίδραση του Δημάρχου Διονύσου, Γιάννη Καλαφατέλη, -σε πρόσφατη συνέντευξή του-, κατά της παράταξής μας, επειδή καταγγείλαμε, ως οφείλαμε, παράνομο προσπέρασμα υπηρεσιακού αυτοκινήτου του Δήμου στη Λ. Κρυονερίου, σημειώνουμε τα εξής:

Η καταγραφή οιασδήποτε παράνομης ή έστω παράτυπης ενέργειας, ειδικά σήμερα που η τεχνολογία παρέχει τα ανάλογα εργαλεία, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων. Βοηθά, δε, στο έργο των αρμοδίων αρχών και υπηρεσιών.
Σε μια ευνομούμενη κοινωνία, οι ταγοί της πρέπει πάνω από όλα να δίνουν το καλό παράδειγμα και να μη λοιδορούν όσους υπερασπίζονται τους νόμους και τους κανόνες της.

Μια τυχαία διαπίστωση καταφανούς περίπτωσης τροχαίας παράβασης με «πρωταγωνιστή» υπηρεσιακό όχημα θα έπρεπε να προβληματίσει τη δημοτική αρχή, ενώ θα ήταν αρκετή μια απλή δημόσια συγγνώμη, από τον ίδιο τον πρώτο πολίτη του Δήμου, εφόσον, μάλιστα, παραδέχθηκε πως οδηγούσε ο ίδιος.
Εμείς δεν αποκαλύψαμε πρόσωπο -ούτε και ήταν δυνατό αυτό μέσα στη νύχτα-, απλώς θίξαμε ένα ζήτημα που συνιστά παράδειγμα προς αποφυγή, στην ευρύτερη περιοχή, στην οποία η ασφάλεια των δρόμων είναι, δυστυχώς, άγνωστη έννοια…

Πάσχουμε στο Δήμο Διονύσου σε πολλούς τομείς, δεκαετίες τώρα και τίποτε δεν φαίνεται να διορθώνεται. Διότι, δεν θέλουν να διορθωθούν οι άνθρωποι και δη εκείνοι που διαχειρίζονται τις τύχες 7 κοινοτήτων, ώστε να λειτουργήσουν, επιτέλους, ενιαία σαν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Κατανοούμε ότι το έργο είναι δύσκολο, όμως, το να θέτει, περίπου, ζήτημα …ηθικής ο κ. Καλαφατέλης έναντι του «Εύπολις», της τρίτης σε δύναμη παράταξης κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, είναι τουλάχιστον προκλητικό. Ούτε τακτικές Big Brother ακολουθούμε, όπως ισχυρίζεται, χαρακτηρίζοντάς τις, με στόμφο, «κατάπτυστες», ούτε, όμως, πτοούμαστε στη διαρκή μάχη μας για την αλήθεια και το κοινό καλό.

Συνιστούμε, συνεπώς, στη νέα δημοτική αρχή, πρωτίστως, ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Ας δώσει τη δική της μάχη για να γίνει πιο ανθρώπινος ο Δήμος Διονύσου, πιο αποτελεσματικές οι υπηρεσίες του, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς αγκυλώσεις για τα στοιχειώδη (καθαριότητα, έργα υποδομών, κυκλοφοριακό, οδική ασφάλεια κλπ), έστω κι αν χρειασθεί, σε κάποιες περιπτώσεις, υπερεργασία…
Εμείς, πάντα, θα επικροτούμε το καλό και θα στηλιτεύουμε το άδικο!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ