Ειρήνη Κουτρουμάνου-Κουρεμένου: “Γιατί κατεβαίνω με το ΕΥΠΟΛΙΣ”

Δείτε τι έγραψε στο προφίλ της στο Facebook η Πρόεδρος των “Εθελοντών Αρωγών Ζώων Αγίου Στεφάνου”.

ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ «ΕΥΠΟΛΙΣ»!

Για όσους δεν έτυχε να το έχετε μάθει, στις δημοτικές εκλογές που έρχονται, θα είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την κίνηση «Εύπολις-Συνεργασία Δημοτών», με υποψήφιο δήμαρχο Διονύσου τον Κωστή Κουριδάκη.

Όταν βάζεις υποψηφιότητα για κάποιο δημόσιο αξίωμα, πρέπει να μιλήσεις για τον εαυτό σου. Όχι για να παραστήσεις τον «καμπόσο», αλλά για να σε γνωρίσουν κι άνθρωποι που δεν έτυχε ως τώρα οι δρόμοι σας να συναντηθούν. Βάζοντας, λοιπόν, στην άκρη την αμηχανία μου, γράφω εδώ κάποια πράγματα για μένα και για την απόφασή μου να αναμειχθώ στις εκλογές:

Κάτοικος της περιοχής εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες, έχω προφανώς συνολική εικόνα για τα προβλήματα του Δήμου μας και εμπεριστατωμένη άποψη για πολλές από τις λύσεις που πρέπει να προωθηθούν. Αλλά το αντικείμενο με το οποίο κυρίως θα ασχοληθώ στον Δήμο, εάν φυσικά εκλεγώ, είναι αυτό στο οποίο έχω δώσει όλη μου την ενέργεια εδώ και τόσα χρόνια, ως ιδρύτρια και πρόεδρος του ζωοφιλικού, μη κερδοσκοπικού σωματείου «Αρωγοί Ζώων Αγίου Στεφάνου»: η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων της περιοχής μας, η αριθμητική τους μείωση μέσα από στειρώσεις και υιοθεσίες και, πιο γενικά, η συνεχής προσπάθεια να γίνει κοινός τόπος το αυτονόητο δικαίωμα των ζώων να ζουν αρμονικά με τους ανθρώπους.

Με ρωτάνε κάποιοι φίλοι τις τελευταίες μέρες: «Πού πας να μπλέξεις με τα πολιτικά;». Διότι ξέρουν ότι είμαι άνθρωπος που, από τα λόγια, προτιμάω τα έργα, όπως αποδεικνύει (με αριθμούς που δεν χωράνε αμφισβήτηση) και η πολυετής επιτυχημένη δράση των «Αρωγών», παρά την απουσία μέσων, θεσμικού ρόλου και υλικών πόρων.

Δεν ήταν εύκολη η απόφασή μου, ιδίως αφού δεν άρχισαν ξαφνικά να με ενδιαφέρουν οι τίτλοι και τα «οφίκια». Όμως, το νομικό πλαίσιο της χώρας μας έχει πια εκχωρήσει στους δήμους όλες τις κρίσιμες αρμοδιότητες για την αντιμετώπιση των θεμάτων των ζώων συντροφιάς. Και έκρινα ότι δεν αρκεί να συγκρούομαι διαρκώς, ως πρόεδρος των «Αρωγών», με διάφορους «Ζαμαν-φου» τύπους (όπως αυτοί που διοικούσαν τον δήμο μας τα τελευταία χρόνια) για να πράξουν (έστω κάποια από) αυτά που, ενώ ρητώς προβλέπουν οι νόμοι του ελληνικού κράτους, εκείνοι δεν τα υλοποιούσαν, είτε από αδιαφορία, είτε από άγνοια και στενοκεφαλιά, είτε πολύ απλά διότι δεν αγαπάνε τα ζώα.

Υπάρχει, ασφαλώς, κι ένας δεύτερος λόγος για την απόφασή μου να ασχοληθώ με τα δημοτικά ως υποψήφια σύμβουλος: Θεωρώ ότι η κίνηση «Εύπολις-Συνεργασία Πολιτών», στην οποία μετέχω, είναι μια δημοκρατική ομάδα αξιόλογων ανθρώπων, που ειλικρινά επιθυμούν να αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα του Δήμου μας σε όλους τους τομείς. Κι είναι άνθρωποι που έχουν τη γνώση και την αποφασιστικότητα για να το πετύχουν. Εννοείται ότι η κίνηση «Εύπολις» προσυπογράφει όλες τις θέσεις των «Αρωγών» για τα ζώα κι ότι ο Κωστής Κουριδάκης έχει προσωπικά δεσμευτεί για την αμέριστη συμπαράστασή του, ως δήμαρχος, στον αγώνα που κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, μέσα στον Δήμο πια, με την ίδια μαχητικότητα κι αποτελεσματικότητα.

Ξεκίνησα να γράψω λίγα λόγια για την Ειρήνη, αλλά κοντεύει να γίνει το «Πόλεμος και Ειρήνη»! Σταματάω λοιπόν αμέσως. Αν διαβάσατε μέχρι εδώ (χωρίς να πηδήξετε παραγράφους), σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Καλή μας επιτυχία!

Ειρήνη Κουτρουμάνου-Κουρεμένου

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ