Ένα Απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και 150 κάδους βιοαποβλήτων και ανακύκλωσης παρέδωσε η Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Διονύσου

Παραδόθηκαν από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη στο Δημάρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, 1 απορριμματοφόρο υψηλής τεχνολογίας με σύστημα πλύσης κάδων, 100  καφέ κάδοι για την ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων καθώς και 50 κάδοι ανακύκλωσης εσωτερικού χώρου.

Η παράδοση του απορριμματοφόρου και των κάδων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Διονύσου, στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια, με στόχο τη διάδοση και ενίσχυση της ανακύκλωσης σε ολόκληρη την Αττική.

Ο Δήμαρχος Διονύσου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κο Πατούλη για την προσφορά του εξοπλισμού αλλά και τη σημαντική στήριξή του προς τους Δήμους, όχι μόνο σήμερα αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία που σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μία νέα εποχή περιβαλλοντικής υπευθυνότητας σε σχέση με τα απορρίμματα. Ο κος Καλαφατέλης δεσμεύθηκε ότι τόσο το απορριμματοφόρο όσο και οι κάδοι θα αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο κ. Πατούλης από την πλευρά του συνεχάρη τον κ. Καλαφατέλη για το έργο του στο Δήμο και διαμήνυσε πως θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες παρεμβάσεις στην Ανατολική Αττική, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Διονύσου.

Τον κο Πατούλη υποδέχθηκαν στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Διονύσου εκτός από το Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη οι Αντιδήμαρχοι  Γιούλα Λακαφώση, Στέφανος Κριεμάδης, Γιάννης Φωτάκης, Χρήστος Παπαβασιλείου και Χρήστος Τσεβάς καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας Γιώργος Κόκκαλης. Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας & Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Βασίλης Κόκκαλης.

Ακολούθησε επίδειξη της λειτουργίας του σύγχρονου απορριμματοφόρου και ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά οφέλη.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης πραγματοποίησε συνάντηση στο Δημαρχείο Διονύσου με το Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Πέππα, όπου μεταξύ των οποίων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ειδικότερα θέματα σε σχέση με το Δήμο Διονύσου .

Σε δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης Αττικής και ο Δήμαρχος Διονύσου επισήμαναν τα εξής:

Δήλωση Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου  Πατούλη

Χαίρομαι που σήμερα βρίσκομαι εδώ στον όμορφο Δήμο Διονύσου και έχω την ευκαιρία να συναντήσω έναν άξιο και πολύ δραστήριο αυτοδιοικητικό, τον Δήμαρχο Ι. Καλαφατέλη. Όπως έχουμε εξαγγείλει, το 2020 είναι για την Περιφέρεια Αττικής έτος ανακύκλωσης και σ΄αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε με την ίδια δυναμική το οδοιπορικό της ανακύκλωσης σε όλους τους Δήμους της Αττικής, με στόχο να αλλάξουμε την όψη της Αττικής μας και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Σήμερα παραδώσαμε στο Δήμο Διονύσου 1 απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας, καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων αλλά και κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης, προκειμένου να υλοποιείται μία ολοκληρωμένη διαδικασία αλλά και να μπορεί ο Δήμος με σύγχρονα εργαλεία, να εφαρμόσει ένα νέο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, με έμφαση στην ανακύκλωση, όπως γνωρίζουμε ότι είναι και στις προθέσεις του. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε δίπλα του όπως και σε όλους τους Δήμους, συνοδοιπόροι για να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα και να κάνουμε την Αττική μας περιφέρεια-πρότυπο σε όλη την Ευρώπη.

Δήλωση Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη

Θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δραστήριο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, όχι μόνο για τη σημερινή σημαντική προσφορά ενός σύγχρονου απορριμματοφόρου, 100 καφέ κάδων βιοαποβλήτων και 50 κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης εσωτερικού χώρου, αλλά και για το σημαντικό έργο που επιτελεί μεθοδικά και με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, προς όφελος των Δήμων.

Η σημερινή του πρωτοβουλία για την ενίσχυση του δικτύου συλλογής βιοαποβλήτων, σηματοδοτεί  τη μετάβαση σε μία νέα εποχή περιβαλλοντικής υπευθυνότητας σε σχέση με τα απορρίμματα. Επίσης, στέλνει το ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες ότι  Δήμοι και Περιφέρεια είμαστε  αποφασισμένοι να μη συμβιβαστούμε με την υπάρχουσα κατάσταση αλλά να συνεργαστούμε εποικοδομητικά, προκειμένου να αλλάξει ριζικά το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων με ενίσχυση της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή.

Ο Γιώργος Πατούλης, εκτός από σταθερός φίλος είναι και ένας άνθρωπος  με όραμα για την αυτοδιοίκηση. Εμείς δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον εξοπλισμό που μας παρέδωσε προς όφελος των πολιτών μας. Είμαι βέβαιος ότι από την Περιφέρεια θα υπάρξουν κι άλλες κινήσεις και πρωτοβουλίες με σκοπό τη βελτίωση και περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου Διονύσου.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ