Ένωση Γονέων Διονύσου: Να δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλούς  φοίτησης των μαθητών και εργασίας των εκπαιδευτικών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πριν από δύο εβδομάδες, για να τηρηθούν οι όροι καθαριότητας που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, μετακινήθηκαν σε αυτά οι καθαρίστριες από σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και κυρίως από το  Νομικό Πρόσωπο  του Δήμου «ΕΣΤΙΑ» στο οποίο ανήκουν οι Παιδικοί Σταθμοί και τα ΚΑΠΗ . Σήμερα Τετάρτη 27 Μαΐου μπροστά στο άνοιγμα και των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Παιδικών Σταθμών Χωρίς καμία ειδοποίηση στους μαθητές και στους γονείς το Νομικό Πρόσωπο  του Δήμου «ΕΣΤΙΑ» απέσυρε το προσωπικό καθαριότητας που είχε τοποθετήσει αφήνοντας ακάλυπτα τα   περισσότερα Γυμνάσια και Λύκεια, αψηφώντας τις οδηγίες των ειδικών και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

Τα σχολεία έχουν ανοίξει και λειτουργούν βάσει  συγκεκριμένου πρωτοκόλλου ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ασφαλούς  φοίτησης των μαθητών και εργασίας των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με αυτό κάθε σχολείο πρέπει να έχει 2 εργαζόμενους στην διάρκεια λειτουργίας του και έναν μετά το τέλος των μαθημάτων. Η απουσία εργαζομένων στην καθαριότητα έστω και για μία ώρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και το σχολείο δεν πρέπει να δέχεται μαθητές , γονείς , εκπαιδευτικούς.

Στις 26 Μαΐου 2020 , λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Οικονομικών και Εσωτερικών αποφασίστηκε η έγκριση πρόσθετης χρηματοδότησης για το έργο των σχολικών καθαριστριών κατά το σχολικό έτος 2019-2020 και συγκεκριμένα από 28/05/2020 έως 12/06/2020 για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας και από 28/05 /2020 έως 26/06/2020 για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας.

Οι θέσεις αυτές θα πρέπει έως το τέλος τα Εβδομάδας να καλυφθούν είτε από τους ήδη εργαζόμενους στα σχολεία είτε από σχολικούς τροχονόμους  είτε από δικαιούχους των κοινωνικών δομών του Δήμου μας. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να παρακαμφθούν οι συμπολίτες μας και να κερδοσκοπήσει για ακόμα μια φορά η κάθε εταιρεία.

Καλούμε γονείς και μαθητές να μην γίνουν συνένοχοι στην αδράνεια των αρχών και να μην συμμετέχουν σε σχολεία που δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις που θέσει ο ΕΟΔΥ.

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

 

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ