ΕΠΑΛ Διονύσου: Παρουσίαση ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου στις εγκαταστάσεις του σχολείου

ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ CITROEN AMI

Δελτίο Τύπου
Σε πάρα πολύ καλό κλίμα, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολικής μας μονάδας, η παρουσίαση ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, του Citroen Ami. Μέσα από την παρουσίαση αυτή δόθηκε η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές , να γνωρίσουν από κοντά, ένα σύγχρονο ηλεκτρικό όχημα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καθώς και την λειτουργία του.

Το ενδιαφέρον, τόσο από τους μαθητές όσο και από τους εκπαιδευτικούς, ήταν πολύ μεγάλο γιατί γνώρισαν και “επεξεργάστηκαν” αυτό το μικρό σύγχρονο ηλεκτρικό αυτοκίνητο , το οποίο αποτελεί μια αξιόπιστη και οικονομική λύση μετακίνησης εντός πόλης, τόσο για ιδιωτική όσο και δημόσια χρήση.

Το συγκεκριμένο όχημα έχει αυτονομία 75 χιλιομέτρων, η ταχύτητά του φτάνει τα 45 χιλιόμετρα, κάνοντάς το ασφαλές και κυρίως οικονομικό στις μετακινήσεις του και για την πλήρη φόρτισή του χρειάζεται 3 ώρες.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο κ. Γεώργιος Μ. Βενιέρης ΠΕ 82 Μηχανολόγος Μηχανικός, εκπαιδευτικός της σχολικής μας μονάδας, ο οποίος μεσολάβησε και για την παραχώρηση – χορηγία του οχήματος στο σχολείο μας, από την εταιρεία Citroen ΩΜΕΓΑ Ελλάς.

Την πρώτη μέρα, την παρουσίαση παρακολούθησαν στον χώρο του αμφιθεάτρου, ο Διευθυντής, μέρος τμημάτων των μαθητών και εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου «ΖΗΝΩΝ» και την δεύτερη μέρα συνεχίστηκε η παρουσίαση, στα υπόλοιπα τμήματα των μαθητών και εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου «ΖΗΝΩΝ» καθώς και στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου μαζί με την Διευθύντρια και Δασκάλες.
Μετά την παρουσίαση στο αμφιθέατρο ακολούθησε σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, παρουσίαση και “επεξεργασία” του αυτοκινήτου, στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά,
– αρχικώς , την εταιρεία Citroen ΩΜΕΓΑ Ελλάς για την χορηγία του οχήματος και να τονίσουμε πως τέτοιου είδους πράξεις , συμβάλουν σημαντικά στην εκπαιδευτική διαδικασία,
– στην συνέχεια, τον εκπαιδευτικό του σχολείου μας, κ. Γεώργιο Μ. Βενιέρη για την πρωτοβουλία αυτή καθώς και για την παρουσίαση του οχήματος,
– κατόπιν, όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση και διεξαγωγή αυτής της παρουσίασης, Διευθυντές, Υποδιευθυντή, Εκπαιδευτικούς, Μαθητές,
– και τέλος όλους όσους παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν την παρουσίαση αυτή.
Με εκτίμηση,

Δημήτριος Κρεμμύδας
Διευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου «ΖΗΝΩΝ»

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ