Επίσκεψη της ΟΓΕ Διονύσου στην έκθεση χαρακτικής “Από την προϊστορία στην Ελλάδα του σήμερα”

H  ΟΓΕ θα επισκεφθεί την έκθεση χαρακτικής με τίτλο «Χαρακτική – Από την προϊστορία στην Ελλάδα του σήμερα», που οργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) στην αίθουσα «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Ταύρος). Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6.2.2022 και μπορούν να την παρακολουθήσουν έως 120 άτομα σε 4 ομάδες των 30 ατόμων ως εξής :

Στις 10πμ : 30 άτομα

Στις 11.00πμ : 30 άτομα

Στις 12.00 : 30 άτομα

Στις 13.00 : 30 άτομα

Η επίσκεψη για κάθε ομάδα θα διαρκεί δύο ώρες και θα υπάρχει ξενάγηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και ώρα ξενάγησης που προτιμάτε στο τηλέφωνο της Ομάδας Γυναικών Διονύσου 6980207556. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

Λίγα Λόγια για την έκθεση

Σκοπός της έκθεσης είναι να γίνει γνωστή η σημασία της χάραξης στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. Μέσα από τα σπάνια εκθέματα που παρουσιάζονται, μπορεί να κατανοηθεί η ίδια η πορεία των ανθρώπινων κοινωνιών.

Η Εύα Μελά, πρόεδρος του ΕΕΤΕ, αναφέρει σχετικά με την έκθεση:

Η έκθεση δομήθηκε χρονολογικά. Ο θεατής θα έρθει πρώτα σε επαφή με τα προϊστορικά έργα, με βραχοχαράξεις από την αρχαία Κίνα και από σπήλαια της Γαλλίας. Παράλληλα θα μπορεί να παρακολουθεί ένα βίντεο με μία σημερινή επεξεργασία σύγχρονων καλλιτεχνών, πάνω στις βραχοχαράξεις. Θα περάσει από έργα της ελληνικής αρχαιότητας, σπαράγματα, χαράγματα σε επιγραφές και αγγεία. Θα δει χαρακτικά έργα ξένων περιηγητών στην Ελλάδα και χαλκογραφίες του Αγίου Όρους, θα περάσει στην ευρωπαϊκή χαρακτική και μετά θα δει ενδεικτικά έργα του 19ου και του 20ού αιώνα, σημαντικούς Ευρωπαίους καλλιτέχνες (όπως τον Τουλούζ Λωτρέκ, τον Ανρί Ματίς, τον Μαρκ Σαγκάλ, τον Ζωρζ Μπρακ, τον Φερνάν Λεζέ, τον Πάμπλο Πικάσο, τον Χουάν Μιρό και άλλους). Επίσης θα δει κάποια έργα ιαπωνικής τέχνης του 19ου αιώνα που επηρέασαν την ευρωπαϊκή χαρακτική. Θα περάσει στην ελληνική χαρακτική από το 1885 ως το 2000: Έργα ζωγράφων – χαρακτών που δεν ζουν πια και που το έργο τους ήταν σημαντικό για τον 20ό αιώνα στη χώρα μας. Στην έκθεση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη χαρακτική της Αντίστασης που σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα δημιουργήθηκαν πολύ σημαντικά έργα. Η έκθεση ολοκληρώνεται με 222 έργα σύγχρονων καλλιτεχνών του τόπου μας. Παρουσιάζονται όλες οι παραδοσιακές τεχνικές της χαρακτικής (ξυλογραφία, λιθογραφία, χαλκογραφία, μεταξοτυπία, μεικτές τεχνικές) και φτάνουμε στη σημερινή εποχή όπου πλέον η εξέλιξη της τεχνολογίας φέρνει τη Χαρακτική στην ψηφιακή εποχή.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ