Επιτυχημένη η αναβίωση του αποκριάτικου εθίμου της Βάλεζας

Oι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σπιτικές πίτες αλλά και τις παραδοσιακές γκόγκλιες.

Δελτίο Τύπου
Επιτυχημένη η αναβίωση του αποκριάτικου εθίμου της Βάλεζας

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία του Δημάρχου Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνη, πραγματοποιήθηκε στη Σταμάτα, το Σάββατο 9 Μαρτίου, η αναβίωση του αποκριάτικου, αρβανίτικου εθίμου της Βάλεζας. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα και το ΚΑΠΗ Σταμάτας.
Η προσέλευση των πολιτών ήταν μεγάλη και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σπιτικές πίτες αλλά και τις παραδοσιακές γκόγκλιες. Με τη συνοδεία άφθονου κρασιού, μουσικής και χορού γύρω από τη φωτιά, το κέφι παρέμεινε αμείωτο μέχρι αργά το βράδυ.
Ο κ. Ζαμάνης στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων, που κρατούν ζωντανή την παράδοση και δίνουν ιδιαίτερο χρώμα στην καθημερινότητα όλων, σημειώνοντας ότι ο Δήμος υποστηρίζει και ενθαρρύνει κάθε παρόμοια πρωτοβουλία.
Για την ιστορία του παραδοσιακού εθίμου της Βάλεζας μίλησε η τοπική σύμβουλος Σταμάτας Λάια Μαραθιά. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, επίσης, οι αντιδήμαρχοι Αγγ. Πέππα, Κ. Ταουξή και Π. Τσούκας, ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Κωστάκης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας Ευ. Πέππας.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ