Επιτυχημένη η εκδήλωση στη Σταμάτα με θέμα «Ο πρωτογενής τομέας στις αστικές περιοχές»

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΟΚΟΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 η εκδήλωση με τίτλο

«Ο πρωτογενής τομέας στις αστικές περιοχές», που διοργάνωσε ο τομέας Αγροτικής Εξέλιξης της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου ICC Hellas και ICC Women Hellas με το Σύνδεσμο των «Ελληνίδων του Κρασιού» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ανοιχτές Πόρτες Οινοποιείων».

Η εκδήλωση, που τέλεσε από την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Περιφέρειας Αττικής, ήταν η πρώτη που διοργάνωσε ο τομέας Αγροτικής Εξέλιξης στην Αττική, θέλοντας να δώσει έμφαση στην σημαντικότητα και διάσωση της πρωτογενούς παραγωγής στην περιοχή.

Σε έναν κατάμεστο χώρο στο Κτήμα Κοκοτού, εκπρόσωποι επίσημων κρατικών φορέων, καθώς και όλων των τομέων της πρωτογενούς παραγωγής (κτηνοτροφία, αμπελουργία, καλλιέργειες, τεχνολογία) συμμετείχαν σε μα διαδραστική συζήτηση, όπου παρουσιάστηκαν ολιστικά οι πτυχές του θέματος. Η ανάδειξη των προκλήσεων και των ευκαιριών από τον διαφορετικό τρόπο ζωής του αγρότη και του κτηνοτρόφου των αστικών κέντρων, η ανάδειξη βιώσιμων γεωργικών πρακτικών, οι πιθανές αλλαγές στην νομοθεσία και στη χορήγηση αδειών, αλλά και οι ευκαιρίες που προκύπτουν από την γεωργική δραστηριότητα στις αστικές περιοχές όπως η αστική γεωργία αλλά και πως μπορεί ο πρωτογενής τομέας να ωφεληθεί από αυτήν, ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν.

Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ όλων των συμμετεχόντων και winetastingπροσφορά του Οινοποιείου Κοκοτού.

Οργάνωση

ICCHellas| ICCWomenHellas Τομέας Αγροτικής Εξέλιξης

Συνδιοργάνωση

 Σύνδεσμος «Ελληνίδες του Κρασιού»

Χορηγός Διοργάνωσης

ΤheProjeKt

Χορηγός Φιλοξενίας

Κτήμα Κοκοτού

Χορηγός Επικοινωνίας

Notice

Παρουσίαση & Συντονισμός

Δημοσιογράφος Νεκτάριος Νώτης – CEOFounderNotice

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ