Γιάννα Τσούπρα: “Η ζωή μας στην Αττική μπορεί και πρέπει να αλλάξει με σχέδιο, όραμα και υπέρβαση της μικροπολιτικής νοοτροπίας”

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ

Γράφει η Γιάννα Τσούπρα, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής
Με τον Γιάννη Σγουρό για την Περιφέρεια Αττικής
Με το συνδυασμό ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στις 8 Οκτωβρίου έχουμε Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές. Είναι μία σημαντική στιγμή για όλους εμάς τους απλούς πολίτες, γιατί μέσα από τον Δήμο και την Περιφέρεια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πολλά και σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητά μας.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει έναν πολύ κρίσιμο ρόλο. Είναι αρμόδια από την αδειοδότηση μιας επιχείρησης, μέχρι τα κυκλοφοριακά και τα αντιπλημμυρικά θέματα. Διαχειρίζεται μεγάλα κονδύλια, όπως το ΕΣΠΑ 2021 -2027, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, μέσω του οποίου μπορούν να γίνουν κρίσιμες αναπτυξιακές και κοινωνικές παρεμβάσεις.

Συμμετέχοντας στις Περιφερειακές Εκλογές επέλεξα να είμαι υποψήφια σε μία πραγματικά Ανεξάρτητη Παράταξη, την «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση», με επικεφαλής τον Γιάννη Σγουρό. Μαζί με ανθρώπους έντιμους και ικανούς, από ολόκληρο το Δημοκρατικό και Προοδευτικό πολιτικό φάσμα.

Η ζωή μας στην Αττική μπορεί και πρέπει να αλλάξει , η Αττική μπορεί να ξαναγίνει ένας θαυμάσιος τόπος για να ζεις!!! Με ένα μεγάλο και ολιστικό Σχέδιο παρεμβάσεων σε όλα τα μεγάλα ζητήματα.

Ο Γιάννης Σγουρός έχει μια γνωστή σε όλους πορεία, με μεγάλες επιτυχίες και εντιμότητα. Γνωστός σε όλους είναι ο καθοριστικός του ρόλος για την αναγέννηση του ελληνικού αθλητισμού. Είναι ο άνθρωπος πίσω από τις μεγάλες διακρίσεις και χρυσά μετάλλια. Είναι επίσης ο άνθρωπος πίσω από τα μεγάλα έργα στην Αττική και ειδικά στην Ανατολική Αττική, όπως τα δίκτυα αποχετεύσεων και ομβρίων, το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στο Κορωπί κλπ

 

Γι’ αυτό, πρέπει να γυρίσουμε σελίδα τον Οκτώβριο. Με ένα μεγάλο Σχέδιο για την ριζική Αλλαγή στην Αττική. Πρέπει να το πιστέψουμε: Είναι στο χέρι μας, μπορούμε να το κάνουμε.

Αξιοποιώντας τα σύγχρονα επιστημονικά εργαλεία σχεδιασμού προγραμματισμού και ελέγχου. Με μεγάλες ανοιχτές στην κοινωνία διαβουλεύσεις.

Δίνοντας πραγματικό περιεχόμενο στις σημαντικές αρμοδιότητες αλλά και στους οικονομικούς πόρους (ΕΣΠΑ, Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης , ίδιοι πόροι) που ήρθαν στην Περιφέρεια Αττικής με αποφασιστικές παρεμβάσεις του Γιάννη Σγουρού, κατά την διάρκεια της θητείας του ως Περιφερειάρχη.

Πρόκειται για κάτι πρωτότυπο και εφαρμόσιμο, με δεκαετή ορίζοντα, που αφορά όλα τα μεγάλα ζητήματα: Κυκλοφοριακό́, Διαχείριση νερού́, πρασίνισμα βουνών,  Αντιπλημμυρικά́, Πολιτισμός, Αθλητισμός, Τουρισμός, Αναπηρία, Καινοτομία, Υγιής Επιχειρηματικότητα, Υγειονομικός Χάρτης με Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική, Πολεοδομική́ Ανασυγκρότηση, Σχολική́ Στέγη.

Και συγκεκριμένα μπορούμε να κάνουμε πράξη το όραμα, που αφορά τη ζωή πέντε εκατομμυρίων πολιτών, το ζην και το ευ ζην, με όρους ασφάλειας, αλληλεγγύης και κοινωνικής – παραγωγικής – περιβαλλοντικής συνοχής.

Η ανθεκτικότητα έναντι κρίσεων και φυσικών καταστροφών θα είναι το πρώτο μας μέλημα. Η Αττική πρέπει να θωρακιστεί απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις, τις περιβαλλοντικές κρίσεις και στα εντεινόμενα ακραία φαινόμενα, πλημμύρες, πυρκαγιές, χιονοπτώσεις, σεισμούς, καύσωνες κλπ.  Δέσμευση μας είναι η άμεση ολοκλήρωση των έργων που καρκινοβατούν εδώ και χρόνια, εκσυγχρονίζοντάς τα όπου απαιτείται.

 

Η ασφάλεια πολιτών με την ενίσχυση της πρόληψης και την αποτροπή ως προς την παραβατικότητα.

Σχεδιάζουμε και θα πραγματοποιήσουμε καλύτερο φωτισμό στους δημόσιους χώρους. Θα επενδύουμε σε προληπτικά προγράμματα και δράσεις που στοχεύουν στην εκπαίδευση και κοινωνική ένταξη αποκλεισμένων ομάδων. Θα πρέπει να εντοπίζονται και να καταπολεμούνται στην ρίζα τους προβλήματα ασφάλειας, με έμφαση ευαίσθητους τομείς.

 

Ο χωροταξικός Σχεδιασμός είναι ένας ακόμα σημαντικός τομέας για το ευ ζην των πολιτών της περιφέρειας Αττικής. Στόχος μας είναι να εντείνουμε την πίεση για την ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού της Αττικής, με έμφαση στα τοπικά και ειδικά πολεοδομικά σχέδια και στον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό.  Σε  συνεργασία με τους Δήμους,  θα δημιουργήσουμε αστικά μοντέλα, ενθαρρύνοντας την πεζοπορία και την χρήση ποδηλάτου στις γειτονιές και στις πολεοδομικές ενότητες.  Ανταποκρινόμενοι στις οικιστικές πιέσεις, βελτιώνουμε παράλληλα ευάλωτες περιοχές με κυκλοφοριακά και άλλα πολεοδομικά προβλήματα. Ενώ συγχρόνως αντιμετωπίζουμε τις ελλείψεις βασικών υποδομών και υπηρεσιών.

Διεκδικούμε την ανασύσταση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών υπό τον έλεγχο της Περιφέρειας Αττικής με αρμοδιότητες την οργάνωση και εποπτεία του χωροταξικού σχεδιασμού στο σύνολο της Αττικής.

 

Αναπτυξιακή πολιτική – Απασχόληση – κοινωνική επιχειρηματικότητα

Μόνο με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας, μέσω καινοτόμων πρακτικών στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα θα υπάρξει ανάπτυξη

Σκοπός μας είναι να κινητοποιήσουμε σημαντικούς άξονες του περιφερειακού προγράμματος Αττική 2021 – 2027, προάγοντας το Αττικό Επιχειρείν, ενισχύοντας μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις και αυξάνοντας τη απασχόληση σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής.

Διεκδικούμε την πρόσληψη υπαλλήλων για την κάλυψη σημαντικών οργανικών κενών προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών που βρίσκονται αυτή την στιγμή σε κατάσταση διάλυσης.

Θα αυξήσουμε περαιτέρω τους πόρους της Αττικής μέσω της συμμετοχής σε ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα αλλά χρησιμοποιώντας και ανεκμετάλλευτους Ευρωπαϊκούς πόρους.

 

Περιβάλλον – βιώσιμη ανάπτυξη

Δεσμευόμαστε για την υλοποίηση στοχευμένων αστικών αναπλάσεων, με τη δημιουργία αστικών πάρκων και χώρων πρασίνου, ως αντίβαρο στην τσιμεντοποίηση του  λεκανοπεδίου και την περιβαλλοντική υποβάθμιση, με τελικό στόχο την βελτίωση του μικροκλίματος .

Το πρασίνισμα των βουνών μας είναι πρώτιστος στόχος μας.

Σχεδιάζουμε και παρακολουθούμε τις αλλαγές με βάση τους αντίστοιχους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ. Ενισχύουμε τις υπηρεσίες περιβάλλοντος με νέο σύγχρονο εργαστήριο και πιστοποιημένες δομές προκειμένου να καταπολεμηθούν μέσω εκτεταμένων ελέγχων η ηχορύπανση, η θαλάσσια ρύπανση, η παράνομη απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων σε μη εγκεκριμένους χώρους, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η σωστή λειτουργία βιολογικών καθαρισμών.

 

Η Αττική έχει ανάγκη από όραμα και σχέδιο σε βάθος χρόνου, ολιστική προσέγγιση στο σχεδιασμό, υπέρβαση της μικροπολιτικής νοοτροπίας με την ενεργή συμμετοχή των πολιτικών και των συλλογικών φορέων τους.

Η Αττική χρειάζεται ηγεσία που να μπορεί να επιδείξει μετρήσιμο έργο, διάρκεια και συνέπεια στον θεσμό όπως η παράταξη του Γιάννη Σγουρού που εδώ και χρόνια είναι σταθερά παρούσα στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της  Περιφέρειας Αττικής με χειροπιαστά δείγματα γραφής.

Για όλους αυτούς τους λόγους, καλώ τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής να ψηφίσουν Γιάννη Σγουρό.

Τους ζητώ να με στηρίξουν με την ψήφο τους στις 8 Οκτωβρίου.

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ