Γιάννης Χιώτης: “Πολιτικές σκέψεις στην παρατημένη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου…”

Ένα αιχμηρό άρθρο του φίλου και συμπολίτη μας, αφορμή για σκέψη και περισυλλογή, που πραγματικά αξίζει να διαβάσετε…

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Παρακάλεσα τον κύριο Πέτρο Πετρόπουλο να φιλοξενήσει στην εφημερίδα του (και τον ευχαριστώ) τους προβληματισμούς μου για τις Δημοτικές εκλογές.

Παρατηρούμε λοιπόν σε αυτές τις εκλογές τις μάχες που δίνουν οι προηγούμενοι Δήμαρχοι για ΠΟΙΟΣ έκλεψε και ΤΙ και ΕΑΝ… Δεν θα ήταν καλυτέρα να μάλωναν πχ για τα ΕΡΓΑ που έχουν ή δεν έχουν κάνει; Παρατηρούμε συμμαχίες παλιών με καινούργιους, μεταγραφές, κατηγορίες του ενός προς τον άλλον (λαμπτήρες ο ένας ,νερά ο άλλος) και και και…. Δηλαδή με πλήρη αγανάκτηση λες ΕΛΕΟΣ κάποια στιγμή.

Κατοικώ στον Αγ. Στέφανο και βλέπουμε ότι δεν έχει γίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ χρόνια τώρα για τη βελτίωση της ζωής του πολίτη. Παντού σκουπίδια, παντού κλαριά, παντού νερά …αυτοί οι σιχαμεροί κάδοι πλύθηκαν ποτέ; Παρατημένες πλατείες με δημοτικούς υπάλληλους να κουρεύουν ανύπαρκτα ξερά γκαζόν, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ατελείωτο…Ποιος έχει περάσει την Λ.Χελμού – Λ.Κρυονερίου στις 7-8πμ ή 5-6μμ η στην Λ.Τραπεζούντος την ώρα που σχολάνε τα μικρά και δεν έχει αγανακτήσει!!!

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ δε ΠΟΥΘΕΝΑ , τ’αυτοκίνητα παρκαρισμένα επάνω τους και οι ΠΕΖΟΙ στους δρόμους με βουλκανιζατέρ να έχουν κάνει κατάληψη του πεζοδρομίου.

Καλά την Παρασκευή με την ΛΑΙΚΗ ο κακός χαμός τι να πεις. Σκέψεις για εμπορικά τρίγωνα ΠΟΥΘΕΝΑ ,όπου έχει ίσως κίνηση έτσι στην ΤΥΧΗ. Για τα ΣΧΟΛΕΙΑ δες το 1ο Δημοτικό πως ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ενώ στο 2ο Δημοτικό ξαφνικά οι αίθουσες είναι μεγάλες και τις ΚΟΒΟΥΝ στην μέση… Γυμνάσιο Λύκειο εδώ χαχαχα. Νηπιαγωγείο δίπλα στις γραμμές του τραίνου ΠΑΡΑΝΟΜΟ… προσωρινό μας είπαν το 1992 περίπου και ακόμα εκεί είναι, οδοσήμανση ρωτήστε κάποιον ταχυδρόμο να σου πει , και και και και …..παρά πολλά. ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ ΦΙΛΟΙ.

Ακούσαμε από προηγούμενους χρόνια πίσω: «εγώ το μόνο που θέλω και θα κάνω είναι Σχέδιο Πόλεως, θα αγοράσω το ΤΥΠΕΤ και θα το αυτό,και και και…θα θα θα.» Κάποιος άλλος: Ιστορικό κέντρο Αγ. Στεφάνου με με με και και αλλά ο παλιός δεν, ήταν άχρηστος και ανίκανος. Κάποιος άλλος φύλαγε τσίλιες να κάνουν βόθρο σε πλατεία…Και τώρα τι βλέπουμε; ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΝ ΜΑΖΙ…έλα Παναγία μου και πάει λέγοντας. Πολιτικές συμμαχίες, οικονομικά συμφέροντα, ποιος ξέρει;

Βέβαια δεν ξέρω εάν παρατηρήσατε όλοι -μα όλοι- λένε: ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, εγώ όχι αλλά να ο ΤΟΠΟΣ με έχει ανάγκη , μας κάνουν και χάρη βρε αδερφέ. ΓΕΛΑΝΕ και οι ΜΠΑΜΙΕΣ !!!

Και έρχονται και μας ζητάνε την ΨΗΦΟ μας, και ρωτάμε ΓΙΑΤΙ; Την επομένη τετραετία (εάν την κερδίσετε) θα βελτιώσετε τη ζωή μας; ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ κάνατε στις ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ τετραετίες (4 ΧΡΟΝΙΑ πολλά, έτσι;) Πέρα από εξαγγελίες ότι θα θα αλλά, να ξέρεις, ο Νομός ,η Νομαρχία ,ο Νομάρχης και δεν και και και… ΚΑΝ’ΤΟ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΛΙΤΗ …σε δουλεύουν ;
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ . Βεβαία τολμώ να πω ότι υπάρχουν μαζί τους και ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ με όρεξη για τα κοινά, αλλά πιστεύω ότι θα τους απορροφήσει δυστυχώς αυτό το θα θα, θα το ΔΟΥΜΕ αλλά το ΚΑΙ το ΙΣΩΣ το ΜΠΟΡΕΙ, δεν είναι στο ΧΕΡΙ μου, και περίμενε να το φέρω στο συμβούλιο και άλλα τέτοια !!!

ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ;;

Ευχαριστώ

ΕΝΑΣ AΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ .Σ. ΧΙΩΤΗΣ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ