Η δημοσιογράφος Έφη Μπούρα, κάτοικος Διονύσου, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ

Διαβάστε το Βιογραφικό της.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα στη Λάρισα. Είμαι παντρεμένη με τον πλαστικό χειρουργό Πέτρο Δημοβέλη και μητέρα δύο γιατρών. Είμαι πτυχιούχος της Ελληνικής Φιλολογίας (Ιστορικό – Αρχαιολογικό τμήμα) της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην επικοινωνία, στο πανεπιστήμιο ΝΥΙΤ της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, παρακολούθησα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του New School University της Νέας Υόρκης στις πολιτικές επιστήμες. Είμαι υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Αθηνών με θέμα «Ο Ενωσιακός Αντιπροσωπευτισμός, στο πλαίσιο της Υπερεθνικής Ολοκλήρωσης της Ε.Ε και οι προοπτικές του, μπροστά στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης».
Εργάστηκα ως φιλόλογος για πέντε χρόνια στα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Από το 1990 μέχρι σήμερα εργάζομαι ως δημοσιογράφος της ελληνικής τηλεόρασης. Αρχικά ως κοινοβουλευτική συντάκτρια, διαπιστευμένη της ΕΡΤ στην ελληνική βουλή και στη συνέχεια ως παρουσιάστρια της ενημερωτικής εκπομπής της ERTWORLD με δημοσιογραφικές αποστολές σε όλες τις εστίες του απόδημου ελληνισμού. Στη συνέχεια ανέλαβα τη διεύθυνση των διεθνών τηλεοπτικών εκπομπών της ΕRΤWORLD. Ακόμα, εργάστηκα για την ελληνική προεδρία της ΕΕ του 2003, στο υπουργείο Εξωτερικών.
Το 2011 ξεκίνησα την επιμέλεια και παρουσίαση της τηλεοπτικής εκπομπής «Europe» στην ΕΡΤ. Η εκπομπή παρουσιάζει θέματα που αφορούν στην ευρωπαϊκή πολιτική, στην οικονομία, στον πολιτισμό και τέλος στους Ευρωπαίους πολίτες.
Είναι τιμή για μένα η πρόσκληση της κ. Φώφης Γεννηματά να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιό της, ως υποψήφια ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, της Σοσιαλιστικής ομάδας στην ΕΕ, καθώς όλα αυτά τα χρόνια ασχολούμαι ενεργά με την Ευρώπη, με συνέπεια και πάθος και μέσω της δημόσιας τηλεόρασης, έχω καταγραφεί ως μια τηλεοπτική φωνή υπέρ της ΕΕ.
Αποδέχομαι αυτή την πρόκληση και πρόσκληση, και θα συμμετάσχω στη μεγάλη αναμέτρηση των ευρωεκλογών του Μαΐου –την πιο κρίσιμη στην ιστορία του θεσμού, από το 1979 μέχρι σήμερα- με πείσμα και ευρωπαϊκή μαχητικότητα.
Ως επιστήμων, δημοσιογράφος, μητέρα παιδιών της γενιάς «Erasmus», θα παλέψω για ένα νέο ευρωκοινοβούλιο, με έμφαση σε πολιτικές για την κοινωνία, για την κλιματική αλλαγή, τους νέους στην ψηφιακή εποχή, την ανταγωνιστικότητα και το κράτος δικαίου, καθώς πιστεύω ότι μόνο οι πολιτικές σε βασικούς πυλώνες θα νομιμοποιήσουν την ΕΕ στα μάτια των πολιτών. Η ΕΕ πρέπει να απαντήσει μόνο με δυναμικές πολιτικές, ώστε να αποτρέψει τον κίνδυνο των εθνικο-λαϊκιστών, που έχουν στόχο να αποδομήσουν τη συνοχή της ΕΕ και την ολοκλήρωσή της.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ