Η Λαϊκή Συσπείρωση διαμαρτύρεται για την ανάθεση της καθαριότητας των υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες

Διαβάστε τη σχετική  Ανακοίνωση.

“ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
10/4/2019
Καταγγέλλουμε την παραχώρηση σε εργολάβους με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ενός ακόμα τομέα των υπηρεσιών του δήμου μας, αυτόν της καθαριότητας των δημαρχείων και των υπηρεσιών του δήμου.
Η δημοτική αρχή έφερε την Τρίτη 9/4/2019 για 4η συνεχόμενη φορά το θέμα της παραχώρησης. Λόγω της παρέμβασης των εργαζόμενων στις προηγούμενες συνεδριάσεις το θέμα δεν μπορούσε να «περάσει» για αυτό η δημοτική αρχή το έφερε για 4η συνεχόμενη φορά.
Η δημοτική αρχή που παρόλο που της δόθηκε η ευκαιρία να προσλάβει εργαζόμενους για την καθαριότητα δεν το έκανε, πιστή στην πολιτική που θέλει να ιδιωτικοποιήσει τις υπηρεσίες μέσω εργολάβων. Εργολάβων που παρέχουν αποδεδειγμένα πλέον κακής ποιότητας και ακριβές υπηρεσίες. Πολιτική που θα οδηγήσει να αυξηθούν, τα ήδη αυξημένα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε.
Ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Παντελόγλου Τεύκρος στην τοποθέτησή του, επισήμανε ότι η δημοτική αρχή που έχει αφήσει βρώμικη την πόλη μας, τις γειτονιές μας και τους δρόμους μας με την πολιτική της, μας βάζει το μαχαίρι στο λαιμό εκβιαστικά να ψηφίσουμε τους εργολάβους. Εμείς απαιτούμε άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυτή είναι η λύση και όχι οι ακριβές και κακής ποιότητας υπηρεσίες που παρέχουν οι εργολάβοι με σκοπό το κέρδος μέσα από την σκληρή εκμετάλλευση των κακοπληρωμένων και χωρίς ωράριο καθαριστριών.
Δυστυχώς η εισήγηση πήρε αυτή την φορά τις 21 ψήφους που χρειάζονταν καθώς την υπερψήφισαν οι κύριοι Φωτάκης (Ομάδα Μπιτάκου ΠΑΣΟΚ), και οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ κύριοι Σπηλιώτης και Ζυγούνας!!
Αυτοί που δήθεν μας λένε για την Κούνεβα και τα δικαιώματα των καθαριστριών, αυτοί που είναι με τα δικαιώματα των εργαζόμενων του δήμου άλλαξαν την ψήφο τους και βοήθησαν την δημοτική αρχή να ανοίξει την πόρτα στους εργολάβους αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Φωτάκης κατεβαίνει στις εκλογές με τον Καλαφατέλη και οι ΣΥΡΙΖΕΟΙ στηρίζουν τον κ.Κλήμη.
Καλούμε τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και την νεολαία να βγάλει συμπεράσματα και από την ψήφο τους αυτή. Είναι άλλο ένα παράδειγμα που δείχνει ότι στην ουσία της πολιτικής τους όλες οι παρατάξεις συμφωνούν, είναι έτοιμοι μετά και από τις συνομιλίες για κοινά ψηφοδέλτια στα τοπικά συμβούλια του δήμου μετά τις εκλογές στο όνομα της «ευρείας συναίνεσης» του Κλεισθένη να προδώσουν την ψήφο αγανάκτησης που θα πάρουν στις εκλογές και να την ρίξουν στον κουβά της διαχείρισης. Ο κόσμος και οι εργαζόμενοι του δήμου να μην τους δήξουν καμιά εμπιστοσύνη.
Ο λαός να τους γυρίσει την πλάτη
Να κάνει την αγανάκτησή του δύναμη για την επόμενη ημέρα
Να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Διονύσου με υποψήφιο δήμαρχο τον Τεύκρο Παντελόγλου και στην Περιφέρεια Αττικής με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη”.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ