Η ταινία «IL DIRITTO ALLA FELICITA» της Ιταλίας στη Δροσιά

"ΗΜΕΡΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ"

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, το Πολιτιστικό Σωματείο AIAL και την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα, κάνει αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο προβάλλοντας την ταινία «IL DIRITTO ALLA FELICITA» του Claudio Rossi Massimi.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου Ψηφιακή επιμέλεια: Βάσια Σκυλακάκη

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

«IL DIRITTO ALLA FELICITA» του Claudio Rossi Massimi

Ο Libero είναι ένας παθιασμένος πωλητής μεταχειρισμένων βιβλίων. Δανείζει βιβλία στον Essien ένα αγόρι μετανάστη που ζει στην Ιταλία εδώ και μερικά χρόνια. Η φιλία των δύο περνά μέσα από τα βιβλία. Το τέλος είναι μελαγχολικό, αλλά τίποτε δεν πάει χαμένο όταν υπάρχει συνενοχή και στοργή. Η ταινία κέρδισε πολλά Βραβεία σε Διεθνή Φεστιβάλ. Ένα μέρος των εσόδων προσέφερε η παραγωγή στην UNICEF.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Claudio Rossi Massimi
Ιταλία /2021 /90’

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Φούρλα της Εταιρείας ΦΟΥΡΛΑΣ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ, Μαρούσι, για την ευγενική προσφορά ποικιλίας εξαιρετικού τσαγιού και τον Γιώργο Πολυζώη της εταιρείας TOTTIS-BINGO για την ευγενική προσφορά κερασμάτων, ώστε να γίνονται πιο ευχάριστες οι βραδιές του κινηματογράφου στη Δροσιά.
Οι προβολές γίνονται στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19, με καινούριο οπτικοακουστικό σύστημα για καλύτερη απόδοση των ταινιών σε εικόνα και ήχο. Είσοδος ελεύθερη
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ