Η Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Μαρία Απατζίδη κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για τα Διόδια σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη

Η Μαρία Απατζίδη Βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜέΡΑ25 κατέθεσε στις 12/6/2020 Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την ακύρωση των διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.

Η κα Απατζίδη ανέφερε ότι μια πιθανή εγκατάσταση διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, θα έχει τεράστιες κυκλοφοριακές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η τοποθέτηση διοδίων σε ένα ανοικτό αυτοκινητόδρομο που εξυπηρετεί τις καθημερινές οικιστικές και επαγγελματικές ανάγκες των κατοίκων πολλών Δήμων, όπως οι Δήμοι Αχαρνών, Διονύσου, Ωρωπού και Κηφισιάς, θα δημιουργήσει μεγάλα οικονομικά βάρη στους πολίτες και σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδικά η τοποθέτηση διοδίων στο ύψος της Βαρυμπόμπης συνοδεύεται από την κατεδάφιση της σημερινής γέφυρας και από έργα κατά τη διάρκεια κατασκευής που θα επιβαρύνουν δραματικά την τοπική κυκλοφορία σε Αχαρνές, Αδάμες, Νέα Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη. Επιπλέον, η εγκατάσταση διοδίων σε αστικό ιστό θα αποτελέσει τετελεσμένο και για άλλες περιπτώσεις στο μέλλον, με ανεπανόρθωτες ζημιές και για τις πόλεις και για το περιβάλλον.

Η κα Απατζίδη σημείωσε ότι στη δημιουργία διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμων Αχαρνών, Κηφισιάς, Διονύσου, Αμαρουσίου, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης Πεύκης, Χαλανδρίου, ο Δήμαρχος Ωρωπού, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής.

Η Bουλευτής κατέληξε ρωτώντας τον Υπουργό για το τι προτίθεται να κάνει για την ακύρωση των διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, καθώς και για την τροποποίηση του νόμου 3555/2007, με τον οποίο έγινε η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης, ώστε να αποτραπεί οριστικά η τοποθέτηση πάσης φύσεως διοδίων.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ευχαριστεί ιδιαίτερα τη Βουλευτή κα Απατζίδη, η οποία στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα των Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς κατά των Διοδίων.

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ