«Ημέρες Κινηματογράφου» Δροσιάς: Πρόγραμμα Νοεμβρίου 2023

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό  Ινστιτούτο της Αθήνας, το Πολιτιστικό Σωματείο  AIAL  και την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα, κάνει αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας,  προβάλλοντας ταινίες  της πιο πρόσφατης Ιταλικής κινηματογραφικής παραγωγής.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Ψηφιακή επιμέλεια: Βάσια Σκυλακάκη

 

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

 L’OMBRA DEL GIORNO – Giuseppe Piccioni, 

Ο Λουτσιάνο, ένας φασίστας εστιάτορας, εφαρμόζει τους δικούς του κανόνες στην επιχείρησή του. Ωστόσο, όλα αλλάζουν, όταν η Άννα,  ένα κορίτσι που κρύβει ένα μυστικό, αρχίζει να δουλεύει στο εστιατόριό του. Η ταινία πήρε δύο υποψηφιότητες σε Διεθνή Φεστιβάλ.

Σκηνοθεσία: Giuseppe Piccioni

Παίζουν: Riccardo ScamarcioBenedetta Porcaroli

Ιταλία / 2022 / 125’

 

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

 SETTEMBRE – Giulia Louise Steigerwalt, 

Μια ημέρα τον Σεπτέμβριο τρεις χαρακτήρες συνειδητοποιούν  ότι η ζωή στην οποία βρίσκονται δεν είναι αυτή που είχαν ονειρευτεί, ότι η ευτυχία είναι μια μακρινή ιδέα, αλλά, ίσως, ακόμα δυνατή. Μια χορωδιακή ιστορία που εξερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις, τη βαθύτερη φύση μας και την αναζήτηση μιας πιο αυθεντικής επαφής μεταξύ των ανθρώπων.

Η ταινία έλαβε 6 Βραβεία και 5 υποψηφιότητες σε Διεθνή Φεστιβάλ.

Σκηνοθεσία: Giulia Louise Steigerwalt

Ιταλία /2022 /110’ 

 

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

NOTTI IN BIANCO, BACI A COLAZIONE – Francesco Mandelli,

Ο Ματέο, ένας αρχιτέκτονας,  επιλέγει να ζήσει με την Πάολα, μια συγγραφέα ιστοριών θρίλερ,  τις τρεις κόρες τους και τα σκυλιά τους στην εξοχή. Οι υποχρεώσεις της οικογένειας απομυζούν τον χρόνο και την ενέργειά του. Μπορούν να συνυπάρξουν οικογένεια και καριέρα;

Το σενάριο βασίζεται στο μυθιστόρημα του MateoBussola, γνωστού συγγραφέα ιστοριών με οικογενειακά θέματα.

Σηνοθεσία: Francesco Mandelli

Ιταλία /2021 / 90’

 

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

 IL DIRITTO ALLA FELICITA’ – Claudio Rossi Massimi,

Ο Libero είναι ένας παθιασμένος πωλητής μεταχειρισμένων βιβλίων. Δανείζει βιβλία στον Essien ένα αγόρι μετανάστη που ζει στην Ιταλία εδώ και μερικά χρόνια. Η φιλία των δύο περνά μέσα από τα βιβλία. Το τέλος είναι μελαγχολικό, αλλά τίποτε δεν πάει χαμένο όταν υπάρχει συνενοχή και στοργή.

Η ταινία κέρδισε πολλά Βραβεία σε Διεθνή Φεστιβάλ. Ένα μέρος των εσόδων προσέφερε η παραγωγή στην UNICEF.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Claudio Rossi Massimi

Ιταλία /2021 /90’

 

Οι προβολές γίνονται στις  20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ.  Λαμπράκη 19, με καινούριο οπτικοακουστικό σύστημα για καλύτερη απόδοση των ταινιών σε εικόνα και ήχο.

Είσοδος ελεύθερη

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ