Καταγγελία της “Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου” για το Δ.Σ. στις 14/12

Καταγγελία Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου

Κατά την προετοιμασία του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 14 Δεκέμβρη, από τον δημοτικό υπάλληλο που διευθύνει και προετοιμάζει την διαδικασία, ενημερωθήκαμε ότι με εντολή της διοίκησης του δήμου και της προέδρου του συμβουλίου, αλλάζει η διαδικασία της τηλεδιάσκεψης και από τώρα και στο εξής ο πρόεδρος της διαδικασίας θα ελέγχει όλα τα μικρόφωνα και ουσιαστικά θα επιβάλει το ποιος θα τοποθετηθεί.

Ουσιαστικά με την αλλαγή αυτή θέλει να επιβάλει σιγή ιχθύος στο δημοτικό συμβούλιο, να μην επιτρέπει οι σύμβουλοι να τοποθετούνται «επί της διαδικασίας» και «επί προσωπικού», ούτε να μπορούν να παρέμβουν για ερωτήσεις και διευκρινίσεις. Κάνει η δημοτική αρχή δηλαδή ένα βήμα ακόμα στην πιο αυταρχική και φασιστική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου να μην ακούγονται καν οιφωνές που διαφοροποιούνται από την άποψή της.

Το γεγονός αυτό δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Έρχεται μετά από μια σειρά αυταρχικών και φασιστικών κινήσεων της δημοτικής αρχής. Μόλις στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο προεδρεύον και αντιδήμαρχος κ. Κριεμάδης, χωρίς κανένα λόγο και βέβαια χωρίς κανένα πρόσχημα, αφαίρεσε τον λόγο από τονεπικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης!

Δεν είναι τυχαία όλα αυτά, αυτές οι αυταρχικές συμπεριφορές έρχονται την ίδια στιγμή που ξεκινάνε τα έργα για τα διόδια στον κόμβο της Βαρυμπόμπης, την ώρα που προχωράνε οι διαδικασίες αδειοδότησης για λειτουργία λατομείου στον Διόνυσο, την στιγμή που ακόμα δεν έχουμε επουλώσει τις πληγές από την Μήδεια και τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, την στιγμή που προκύπτουν σοβαρά ζητήματα για την ασφάλεια των κατοίκων.

Όταν ο μόνος θεός που πιστεύεις είναι η εξουσία και η μόνη σταθερά σε μια ατελείωτη σειρά από μπρος πίσω χωρίς αρχές είναι οι εξυπηρετήσεις των «ημετέρων», δεν είναι περίεργο να υπονομεύεις τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ ταυτόχρονα αδιαφορείς για τα προβλήματα και τις ουσιαστικές ανάγκες των δημοτών.

Αυτή την στιγμή που πρέπει όλοι οι κάτοικοι να εναντιωθούν ΕΝΩΜΕΝΟΙ στην πολιτική αυτή, η δημοτική αρχή έχει ξεκάθαρα ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ στάση.

ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

Καλούμε το λαό της περιοχής να βγάλει συμπεράσματα από την στάση της διοίκησης του δήμου, να καταδικάσουν μαζικά την αυταρχική συμπεριφορά και την προσπάθεια επιβολής σιγής νεκροταφείου στις διαδικασίες του δήμου, έτσι εννοούν την δημοκρατία.

Αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να απομονωθούν και να αποδοκιμαστούν στην συνείδηση του κόσμου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Τεύκρος Παντελόγλου

Παναγιώτης Πανάγος

Δείτε ΕΔΩ την αρχική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ