Καταγγελία του Μανώλη Κόκκαλη για μη νόμιμη σύγκληση του Τοπικού Συμβουλίου Ροδόπολης

Το πραγματικό πρόσωπο της δημοτικής αρχής (και στο παρά 5’)

Χθες, Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, έγινε σύγκληση του Τοπικού Συμβουλίου της Ροδόπολης, στο οποίο δεν κλήθηκα, όπως φαίνεται και από τη λίστα αποδεκτών του εγγράφου της πρόσκλησης.

Στο Συμβούλιο προσήλθαν ο Πρόεδρος Π. Σειντής και τα μέλη Β. Κλεφτάκης και Α. Ζορμπάς. Εμφανίστηκε, επίσης, η αντιδήμαρχος κ. Α. Πέππα (είναι η δεύτερη φορά που ανέβηκε τα σκαλοπάτια του Κοινοτικού μας καταστήματος τα τελευταία 5 χρόνια!) και περίπου 15 δημότες.

Δεδομένου ότι δεν είχε γίνει νόμιμη σύγκληση, αφού δεν τηρήθηκε η διαδικασία κανονικής πρόσκλησης όλων των μελών, το Συμβούλιο δεν θα έπρεπε να συνεδριάσει.

Επειδή είχαν προσέλθει και ενδιαφερόμενοι πολίτες, προτάθηκε να γίνει συζήτηση και να αναβληθεί η λήψη απόφασης για την επόμενη κανονική σύγκληση του Οργάνου.

Έτσι και έγινε.

Συζητήθηκε η κατά παρέκκλιση παραχώρηση τάφων με καταβολή 1700 ευρώ αντί των 12000 ευρώ, ποσού που έχει πρόσφατα αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με το πέρας της συζήτησης, παρενέβη η κ. Πέππα και ζήτησε λήψη απόφασης, κάτι το οποίο ο Πρόεδρος, παρά την αρχική του δέσμευση για απλή συζήτηση, αποφάσισε να κάνει!!!

Όταν  επισημάνθηκε από τον κ. Κλεφτάκη ότι το Συμβούλιο δεν έχει συγκληθεί κανονικά, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν προσκλήθηκα, η κ. Πέππα δήλωσε ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα αφού εγώ θα έκανα προσφυγή… και η απόφαση ελήφθη.

Προσπερνώ το θέμα της παράνομης συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου και, επειδή πράγματι νοιάζομαι για το συμφέρον των δημοτών, θεωρώ ότι η δραστική μείωση είναι προς όφελος των πολιτών και δεν θα την προσβάλω.

Ας μας εξηγήσει τώρα η κ. Πέππα:

Πώς έβγαλε το συμπέρασμα για τις προθέσεις μου και το διατύπωσε με τέτοια βεβαιότητα;

Γιατί επέδειξε τέτοια βιασύνη για μια τέτοια ρύθμιση δέκα μόλις μέρες πριν από τις εκλογές;

Δεν ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν προτάθηκε η αύξηση στις 12000 ευρώ;

Και πώς χθες υποστήριξε την μείωση κατά 85% μέχρι τα 1700 ευρώ;

Πότε ανέπτυξε τέτοιες ευαισθησίες η κ. Πέππα;

Μήπως την επηρέασε το πνεύμα των… εκλογών και η τάση της για… εξυπηρετήσεις;

Και τέλος, όλοι οι υπόλοιποι δημότες του Διονύσου γιατί άραγε δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο ευνοϊκό τρόπο;

Απαντήσεις, το γνωρίζω, δεν θα πάρω.

Η κ. Πέππα και η παράταξή της θα λάβουν την κατάλληλη απάντηση στις 26 Μαΐου.

Μ. Κόκκαλης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ